Новини України цукор, виробництво, УКРЦУКОР, цукровий завод, Руслана Бутило
ТОП-10 найпотужніших цукрових заводів

 

Лідером з виробництва цукру в 2016/2017 МР став Радехівський цукровий завод, який за чотири місяці виробництва наварив 140,5 тис. т цукру з 908,7 тис. т цукрових буряків.

Друге місце зайняв Крижопільський цукровий завод з показником 135,9 тис. т цукру і трійку лідерів замикає Гайсинський ц/з, який виготовив 117 тис. т цукру.

Всього, від початку виробництва виготовлено 2,008 млн т цукру з 13,66 млн т цукрового буряку. Виробничий сезон стартував 20 серпня і закінчився 11 січня. 

Загалом, підсумовуючи результати виробничого сезону слід зазначити, що цьогоріч українські цукровари зуміли наростити виробництво цукру майже на 40%, за рахунок збільшення кількості працюючих заводів (42 до минулорічних 36) та збільшення посівних площ під цукровими буряками на 19%.

«Враховуючи те, що світовий ринок і надалі буде дефіцитним, і в поточному маркетинговому році, за прогнозами ISO, цей дефіцит може досягнути 9 млн т. Безсумнівно, це стимулює українських виробників нарощувати виробничі потужності та експортні поставки відповідно. Проте, для того щоб нарощувати виробництво, потрібно забезпечити завод відповідною кількістю сировини. Вже зараз ми маємо підтверджену інформацію про збільшення посівів цукрового буряку від великих виробників. Тому, на наступний рік можемо спрогнозувати плюс 3-4 заводи до уже працюючих», - коментує Руслана Бутило, провідний спікер Sugar World 2017 та керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор».

Більш детально щодо перспектив вітчизняного та світового ринків говоритимемо на І Міжнародному конгресі для виробників та переробників цукрових буряків Sugar World 2017, що відбудеться 28 лютого. Детальніше на офіційному сайті: sugarworld.org