Новини світу цукор, експорт, ціни, Індія, заборона
В Індії заборона експорту цукру стабілізувала внутрішні ціни

 

Обмеження експорту цукру стабілізувало внутрішні ціни на цукор в Індії, згідно з Економічним оглядом 2024, опублікованим 22 липня. Ціни залишалися стабільними на тлі волатильності світових цін на цукор з минулого року.

Про це повідомляє moneycontrol.

«Ці експортні обмеження справді зіграли певну роль у стабілізації внутрішніх цін на цукор», — йдеться в Економічному огляді 2024 року. У результаті «незважаючи на те, що глобальний індекс цін на цукор завищився і демонструє волатильність з лютого 2023 року, внутрішні ціни на цукор залишаються набагато менш волатильними», — йдеться далі.

Індія, другий за величиною виробник цукру в світі, наклала безстрокову заборону на експорт цукру через необхідність контролювати внутрішні ціни та забезпечувати достатні місцеві поставки, а також контролювати інфляцію цукру. Ця заборона вперше набула чинності в червні 2022 року. Однак її було продовжено в жовтні 2023 року. Уряд продовжив термін дії обмежень на експорт цукру – цукру-сирцю, білого цукру, цукру-рафінаду та органічного цукру.

У травні Асоціація виробників цукру Індії (ISMA) повідомила, що до березня 2024 року виробництво цукру в країні перевищило 30 млн т. Асоціація також переглянула оцінку чистого виробництва цукру на сезон 2023/24 МР до 32 млн т проти споживання близько 28,5 млн т та рекомендувала уряду дозволити експорт.

Однак ці обмеження не поширюються на цукор, що експортується до ЄС і США за такими схемами, як тарифна квота (TRQ) і мито CXL. Маврикій отримує переваги від преференційного доступу до ринку Індії для таких товарів, як заморожена риба, спеціальний цукор, печиво, свіжі фрукти, соки, мінеральна вода тощо.

Читайте також:

В Австралії найбільший виробник цукру закриває заводи через страйки працівників