Новини світу цукор, ринок, споживання, попит, завод, Мозамбік, хімічне виробництво
У Мозамбіку виробництво цукру може досягти 210 тис. т

 

https://depositphotos.com/

У сезоні 2024/2025 МР в Мозамбіку виробництво цукру може досягти 210 тис. т, що трохи більше, ніж попереднього сезону, коли показники були встановлені на рівні близько 200 тис. т.

Про це повідомляє Club of Mozambique.

Однак ця цифра, як і раніше, значно нижча від реальних можливостей галузі, багато в чому через закриття цукрового заводу Aucareira da Maragra після повеней у провінції Мапуту в 2022 році.

Про це повідомив виконавчий директор Мозамбікської асоціації виробників цукру (APAMO) Орландо та Консейсан. Проте виробництво продовжує відповідати попиту внутрішнього ринку.

За останні 10 років виробництво цукру в Мозамбіку в середньому становило близько 350 тис. т, у тому числі країна споживала лише половину цього обсягу.

Так Консейсан раніше пояснював, що іноді Мозамбік не споживає навіть 50% цукру, що виробляється, тому доступність цього продукту на ринку не перебуває під загрозою.

На даний момент найбільше занепокоєння галузі викликає нелегальне ввезення цукру до країни, що відбивається у поступовому скороченні виробництва останніми роками.

Читайте також:

Бразилія подвоїла експорт цукру