Новини світу цукор, Бразилія, тростина, переробка
У Бразилії переробка цукрової тростини перевищила 40 млн т

 

https://www.livestrong.com/

За словами галузевих аналітиків, цукрові заводи в Бразилії, найбільшому в світі виробнику та експортеру цукру, провели дуже продуктивну першу половину травня без зупинок і протягом двох тижнів переробка цукрової тростини перевищила 40 млн т.

Про це повідомляє Nasdaq.

«У Центрально-Південній Бразилії в травні поки що не було значних дощів, тому немає втрачених днів», — сказав Феліппе Рейс, аналітик EarthDaily Analytics.

Опитування 13 аналітиків, проведене S&P Global Commodity Insights, показало, що бразильські заводи переробили 40,73 млн т цукрової тростини в першій половині травня, що майже на 19% більше, ніж за той же період минулого року.

Заводи в Бразилії зазвичай працюють цілодобово, коли погода суха, а машини з системами GPS збирають врожай усю ніч.

Особливо цього року вони прагнуть запровадити швидкі темпи збирання врожаю, оскільки у квітні були затримки через дощі, і прогнозується, що виробництво буде майже рекордним. Крім того, ціни на цукор коливаються на найвищому рівні за останні 12 років.

Опитування S&P показало, що в першій половині травня виробництво цукру склало 2,21 млн т, що на 31,9% більше, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

«Деякі учасники ринку не виключають, що продажі тростини досягнуть нових історичних максимумів за цей період», — сказала Лучіана Торрезан, керівник аналітики цукру в S&P Global Commodity Insights.

Однак канадська EarthDaily Analytics прогнозує, що наприкінці місяця (30 і 31 травня) в Бразилії можуть бути втрачені два дні через дощі.

Але перший тиждень червня знову мє бути сухим, щоб відновити збирання врожаю.

«NDVI (індекс рослинності) залишається вищим середнього рівня, а також вищим, ніж минулого року, що вказує на кращі умови в поточному сезоні», — сказав Рейс.

Читайте також:

Nordzucker збільшив річний прибуток на 116%