Новини світу цукор, ціни, прибуток, Nordzucker
Nordzucker збільшив річний прибуток на 116%

 

https://eldala.kz/

Другий за величиною виробник цукру в Німеччині Nordzucker повідомив у середу про зростання річного прибутку на 116% завдяки високим цінам на цукор, і висловив оптимізм щодо досягнення хороших результатів у новому фінансовому році.

Про це повідомляє Reuters.

Чистий прибуток Nordzucker склав 182 млн євро (200,4 млн дол.) за 2022/2023 МР до кінця лютого, порівняно з 84 млн євро попереднього року. Продажі зросли на 16% — до 2,3 млрд євро.

«Збільшення витрат на виробництво, спричинене зростанням цін на енергоносії та інші постачання для нас і наших фермерів, може бути компенсовано вищим рівнем цін на цукор», — сказав генеральний директор компанії Ларс Горіссен на онлайн-прес-конференції.

Збільшення доходів було досягнуто, незважаючи на «надзвичайні виклики» через енергетичну кризу, інфляцію, порушення ланцюгів постачання, врожайність нижчу середнього рівня та зростання витрат, сказав Горіссен.

Посилаючись на переваги корпоративної програми підвищення ефективності та розвитку ринку цукру, Nordzucker заявив, що очікує «дуже хорошого бізнес-результату» в новому 2023/2024 МР, оскільки ціни на цукор в ЄС залишатимуться високими в найближчі місяці.

Ціни на цукор в ЄС зросли приблизно до 804 євро за тонну в лютому з приблизно 586 євро за тонну на початку останнього цукрового сезону в жовтні 2022 року.

Найбільший європейський виробник цукру, німецький Suedzucker, у квітні повідомив про 112% зростання річного прибутку.

У квітні ф’ючерси на цукор досягли 11-річних максимумів через очікувану низьку світову пропозицію.

Nordzucker придбав австралійського виробника Mackay Sugar у 2019 році, вийшовши на ринок Азії та тростинного цукру.

Горіссен повідомив, що Nordzucker розглядає можливість подальшого розширення, можливо, шляхом поглинання компанії з виробництва тростинного цукру. Регіони, які розглядаються, включають Центральну Америку, Азію, Африку та Австралію, сказав він.

«Наразі у нас немає нічого, що ми б виключили, але також нічого, на чому ми б зосередилися в пріоритеті», — сказав він, додавши, що Nordzucker наразі не веде переговорів.

Читайте також:

ISO зменшила прогноз світового надлишку цукру до рівня нижче 1 млн т