Новини світу врожайність, ЄС, Франція, цукрові буряки, Європа, Німеччина, посуха, вологість грунту, спека
ЄС прогнозує скорочення врожайності цукрових буряків до 73,4 т/га

 

https://depositphotos.com/

Згідно з липневою оцінкою Служби моніторингу врожаю Європейського Союзу MARS, прогноз урожайності цукрових буряків у регіоні на 2024 рік було знижено до 73,4 т/га, порівняно з червневою оцінкою 74,4 т/га. При цьому остання оцінка трохи вища за середній п'ятирічний показник 73,1 т/га.

В останні місяці Служба моніторингу врожаю ЄС знижує прогноз урожайності сільськогосподарських культур, включаючи цукрові буряки, внаслідок впливу погодних умов. Основними причинами скорочення прогнозів врожайності є спекотні та посушливі погодні умови у південно-східних регіонах Європи, тоді як на заході, як і раніше, зберігається підвищена вологість, повідомляється в липневому бюлетені JRC MARS.

У Франції прогноз урожайності цукрових буряків було знижено до 80,5 т/га, порівняно з червневою оцінкою 82 т/га, при цьому, як і раніше, урожайність перевищує середній п'ятирічний показник у 78,8 т/га. У Німеччині середня врожайність цукрових буряків оцінюється у 74,1 т/га, порівняно з червневим прогнозом у 74,7 т/га, та є нижче за середній п'ятирічний показник у 75,9 т/га.

Читайте також:

Світові ціни на цукор підскочили на тлі скорочення виробництва в Бразилії