Ситуація в країнах «price-maker» цукор, виробництво, експорт, ціни, опади, посуха, Таїланд, Ель Ніньо
Ціни на цукор зросли на тлі прогнозів скорочення поставок цукру з Таїланду

 

https://www.visitcompletecare.com/

У середу березневий контракт на цукор-сирець у Нью-Йорку закрився на рівні +0,42 (27,51 центів/фунт, +1,55%), а грудневий лондонський контракт на білий цукор №5 — на +16,40 ($749,4 за тонну, +2,24%), пише Barchart.

Ціни на цукор закрилися помірним зростанням, при цьому в Лондоні цукор досягнув максимуму за півтора місяці. Занепокоєння тим, що Таїланд може незабаром обмежити експорт цукру, призводить до зростання цін. У вівторок заступник міністра торгівлі Таїланду заявив, що країна класифікуватиме цукор як "контрольований товар" для контролю інфляції та підтримки продовольчої безпеки, а це означає, що регулююча комісія повинна схвалити експорт цукру з Таїланду в обсязі тонни або більше.

Скорочення виробництва цукру в Таїланді, другому за величиною експортері цукру у світі, є оптимістичним для цін після того, як компанія Thai Sugar Millers Corp прогнозувала, що в 2023/24 МР в Таїланді виробництво цукру може впасти на 36%, порівняно з аналогічним періодом минулого року, — до 17-річного мінімуму в 7 млн т через сильну посуху. Цього року кількість опадів у Таїланді значно нижча за аналогічний період минулого року, а Ель-Ніньо може ще більше скоротити кількість опадів протягом наступних двох років. 

Читайте також:

Таїланд скасує підвищення внутрішніх цін на цукор