Міжнародний досвід


Вирощування цукрових буряків у тропіках і субтропіках: проблеми та можливості (частина 1)

Цукровий буряк (Beta vulgaris L.) належить до сімейства Лободових (Chenopodiaceae), має високу концентрацію сахарози та використовується для виробництва цукру. Цукор, вилучений із тростини та буряків, використовується як підсолоджувач для домашніх продуктів харчування та як інгредієнт у харчовій промисловості. Цукор в основному називають сахарозою і, певною мірою, глюкозою та фруктозою.


Поширення популяцій бурякового довгоносика в Польщі

Протягом останніх кількох років у Польщі спостерігається швидка колонізація посівів цукрових буряків довгоносиком. Масштаби збитку та прогресивний діапазон розширення популяції даного шкідника виключають випадковий характер його виникнення в країні.


Сільськогосподарське дослідження цукрових буряків в Єгипті (частина 1)

Вирощування цукрових буряків є невідємною частиною цукрової галузі Єгипту, оскільки їх природна стійкість до засолення та здатність добре рости та розвиватися в кліматі пустелі роблять їх другою після тростини важливою культурою для виробництва цукру. Традиційні агротехнічні прийоми демонструють високий рівень виробництва; однак цукровий буряк є однією з тих культур, які залежать не від обсягу, а...


Вирощування цукрових буряків в Індії: перспективи виробництва біоетанолу та супутніх продуктів із доданою вартістю (частина 1)

Цукровий буряк є важливою культурою в період поширення COVID-19, оскільки він має високий потенціал виробництва етанолу та коротший вегетаційний період. Життєвий цикл цієї культури становить п’ять-шість місяців з урожайністю 60-80 т/га-1 та цукристістю 15-17%. Незважаючи на те, що цукровий буряк відомий як культура помірного кліматичного поясу, було досягнуто значних успіхів для вирощуван...


Вирощування цукрових буряків в Індії: перспективи виробництва біоетанолу та супутніх продуктів із доданою вартістю (частина 2)

За матеріалами статті на тему «Вирощування цукрових буряків в Індії: перспективи виробництва біоетанолу та супутніх продуктів із доданою вартістю» («Sugar Beet Cultivation in India:...


Особливості ринку органічного цукру в ЄС

Останнім часом все більше і більше європейців зосереджуються на своєму раціоні та стійких методах виробництва, відповідно за останні роки європейський ринок органічної продукції – другий за величиною у світі після США – продемонстрував значне зростання.


Секрети ефективного зберігання цукрових буряків американської Crystal Sugar

American Crystal Sugar Company — сільськогосподарський кооператив, що спеціалізується на виробництві цукру та супутніх продуктів. До складу Crystal Sugar входять майже 2800 акціонерів, які вирощуються приблизно третину цукрових буряків у США у долині Ред Рівер штатів Міннесота та Північна Дакота.


Потенціал відпрцьованої біомаси цукрової галузі як джерела фурфуролу та його похідних для використання в якості паливних добавок у Польщі (частина 1)

Польща є одним із провідних виробників бурякового цукру в Європі. Під час виробництва цукру утворюється велика кількість лігноцелюлозних відходів у вигляді бурякового жому та листя. У даний час ці відходи не використовуються повторно в хімічній промисловості, а йдуть на виробництво кормів для сільськогосподарських тварин. У даній статті визначається потенціал використання біовідходів цукрової пром...

Пошук