Новини УКРЦУКОР, виробництво цукру, дерегуляція, квота «А»
«Укрцукор» наголошує на необхідності дерегуляції ринку цукру

 

Сьогодні Верховна Рада планує розглянути в першому читанні законопроект №4532 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру», ініціаторами якого виступили НАЦУ «Укрцукор» спільно зі Всеукраїнською Аграрною Радою.

Даним документом скасовуються норми закону «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру», як такого, що не виконав поставлених завдань.

 «Національна асоціація цукровиків України неодноразово наголошувала про важливість скасування квоти «А» та дерегуляцію ринку цукру в Україні, адже це не сприяє сталому функціонуванню бурякоцукрової галузі на ринкових засадах та перешкоджає її подальшому розвитку. Законопроект був зареєстрований у ВРУ доволі давно і ми дуже вдячні за те, що планується його розгляд на засіданні. Ми розраховуємо на підтримку та схвалення цього проекту в першому читанні» - прокоментувала керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.

Нагадаємо, що законопроект №4532 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру» був зареєстрований в парламенті 27 квітня 2016 року за підтримки профільного комітету, міністра та асоціації.