Новини цукровий завод, ISO, ED&F Man, Sucden, Sugar World, Цукровий конгрес
Sugar World 2018 – міжнародний майданчик обміну досвідом

 

За останній рік цукрова галузь отримала чимало здобутків, серед яких статус провідного світового експортера бурякового цукру.

Цього вдалось досягнути за рахунок збільшення посівних площ та підвищення врожайності цукрових буряків, суттєвого збільшення виробництва цукру першої категорії. Проте, актуальним залишається питання як зберегти уже завойовані позиції та посилити роль українського виробника на світовій арені.

«На сьогоднішній день галузь зазнала суттєвих змін, проте основні – ще попереду», - пояснює керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило. – «Чимало роботи залишається в сфері державної підтримки та регулювання, адже виробники абсолютно не захищені з боку держави. В результаті чого, маємо недієвий механізм розподілу квот на виробництво цукру та встановлення мінімальних цін на цукор та буряк. Невирішена, також, логістична проблема та не затверджений механізм переходу виробництва до європейських стандартів. Саме цим питанням і буде присвячений ІІ Міжнародний конгрес для виробників та переробників цукрового буряку Sugar World 2018», - пояснила експерт.

В рамках Sugar World 2018 провідні світові експерти дадуть відповіді на найзатребуваніші питання вітчизняних виробників: як збільшити виробництво цукру І-ої категорії та правильно організувати контроль якості на виробництві, як збільшити тривалість виробничого циклу цукрового заводу та не втратити якісні показники сировини.

Окрім того, враховуючи гостру потребу виробників цукрових буряків в практичних аспектах технологій вирощування, цьогоріч, для них працюватиме окрема секція «Технологія виробництва цукрових буряків». Європейські фахівці поділяться досвідом в сфері вирощування сировини з максимальною урожайністю та цукристістю, а також, розкажуть як вирощувати цукровий буряк в умовах ризику – з урахуванням надзвичайної посухи та надмірних опадів.

Новинкою цього року стане панельна дискусія за участі провідних світових трейдерів та міжнародних організацій:  ISO, ED&F Man, RCMA, Sucden, Louis Dreyfus, Rabobank, які розкажуть яке місце займає Україна на світовому ринку цукру та які перспективи відкриваються для вітчизняних виробників.

Окрім експертних презентацій та аналітичних оглядів на аграріїв чекають близько 50-ти виставкових стендів, де  учасники конгресу можуть ознайомитись з продукцією провідних вітчизняних та закордонних компаній, які представлятимуть: сучасні гібриди насіння цукрових буряків і засоби захисту рослин, обладнання для цукрових заводів та «розумні» технології, технічні рішення і техніку для збору та зберігання врожаю цукрового буряку.