Новини УКРЦУКОР, ВАР
Аграрні асоціації зустрілися з делегацією з Литви

 

Сьогодні аграрні асоціації — ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада», Асоціація «Свинарі України», Асоціація виробників молока, НАЦУ «Укрцукор» зустрічали офіційну делегацію з Литви, яка завітала Умані. До її складу увійшли члени литовського сейму, очільники тамтешніх асоціацій та компаній, які працюють в аграрному секторі.

Насамперед делегати ознайомилися із роботою вітчизняних об’єднань. Литовські колеги наголосили на глибокій зацікавленості у співпраці з українською стороною, зокрема з асоціаціями-учасниками зустрічі. Так, можливість експорту м’яса обговорювали з Асоціацією виробників молока (АВМ) та Асоціацією «Свинарі України» (АСУ). Зернові питання стали темою розмови із представниками Першого українського сільськогосподарського кооперативі (ПУСК), який опікується гуртовими продажами зерна.

У рамках візиту литовські колеги завітали до провідного аграрного підприємства — СТОВ «Берестівець», що на Уманщині. Господарство не лише входить до ВАР, а й є її активним учасником.

Крім того, делегати завітали на торгівельний майданчик компанії «Ерідон» — дистриб’ютора с.-г. техніки, що неподалік Умані.

Завершився офіційний візит відвідинами дендрологічного парку «Софіївка».