Новини України врожайність, цукристість, цукрові буряки, Волинь, Азот, Лище, листкова діагностика, калій, фосфор, бор
Завдяки листковій діагностиці в господарстві на Волині збільшили цукристість буряків

 

https://www.foodnavigator.com

У господарстві «Лище», що на Волині, завдяки вчасному підживленню цукрових буряків за результатами рослинної діагностики, окрім збільшення врожайності, отримали й більшу їх цукристість.

Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів директор господарства Святослав Карбовський.  

За його словами, для визначення потреби цукрових буряків у живленні рослинну діагностику робили тричі. Перша (змикання листків у рядках) виявила недостатній рівень живлення азотом, магнієм і бором. Для цукрових буряків у цей період вегетації важливо якнайшвидше сформувати достатню листкову поверхню з активним фотосинтезом. Тому так важливі відповідні рівні живлення азотом і магнієм.

Друга діагностика (змикання листків у міжряддях) підтвердила покращення живлення рослин після першого підживлення на магній, калій, азот, цинк і марганець. Однак, повторно виявилася нестача бору.

Третя діагностика (8 серпня) зафіксувала, що живлення азотом, фосфором і частково калієм близьке до оптимуму, однак загострилось питання живлення рослин марганцем, залізом, бором і, частково, сіркою.

«Оскільки така ситуація вела до зменшення накопичення цукру в коренеплодах, додатково внесли підвищену дозу бору по 1,0 л/га і марганець у нормі 600 мл/га», – зазначив директор.

У результаті, заліковий урожай цукрових буряків становив 72,2 т/га, а цукристість – 15,3%, що майже на 1% більше, порівняно з іншими полями.

Нагадаємо, в Україні у 2020 році урожайність цукрових буряків була найнижчою за останні п’ять років.

Читайте також:

«СЕСВАНДЕРХАВЕ-Україна» постачатиме насіння на європейський ринок