Новини України цукор, експорт, UFEB, НАЦУ "Укрцукор", HKTDC Food Expo
«Укрцукор» представить цукрові заводи на HKTDC Food Expo 2017

 

Національна асоціація цукровиків України «Укрцукор» візьме участь у бізнес-поїздці до Гонконгу, організованою Радою з питань експорту продовольства (UFEB) та представить вітчизняних виробників цукру на національному стенді.

В рамках поїздки, 17-19 серпня, учасники не лише візьмуть участь у виставці HKTDC Food Expo 2017, а й проведуть ряд зустрічей із зацікавленими трейдерами.

За словами керівника аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслани Бутило, китайський ринок є досить бажаним та перспективним для українського виробника, адже квоти на безмитні поставки цукру до ЄС залишаються мізерними: «Китайський ринок завжди був дефіцитним, так як споживчий попит росте з кожним роком, в силу збільшення кількості населення і внутрішнє виробництво не може задовольнити потреби країни і цілому. Українські виробники мають значний експортний потенціал і можуть частково задовольнити потреби китайського споживача», - прокоментувала Бутило.

За 11 місяців поточного МР українські виробники експортували рекордну кількість цукру – 751 тис. т і наступного року важливо закріпити за собою завойовані позиції.

Нагадаємо, що в травні поточного року відбулась інспекція українських підприємств - виробників бурякового жому представниками з КНР, за результатами якого ряд українських підприємств-виробників цієї продукції отримали дозвіл на експорт до Китаю.