Новини України Україна, експорт, поставки, цукрові кондитерські вироби
Україна нарощує поставки цукрових кондитерських виробів за кордон

 

http://www.ukrsugar.com/uk/

Після декількох років падіння експорту, що було пов'язано із закриттям російського ринку і проблемами з логістикою в країни СНД, українські виробники цукрових кондитерських виробів знову нарощують поставки своєї продукції за кордон.

Про це пише «Дело».

За даними Державної служби статистики, обсяг експорту кондитерських виробів з цукру в цілому за 2016 рік склав 77,46 тис. т, що на 1,9% більше показника 2015 року. За перші шість місяців поточного року з України було експортовано 37,4 тис. т кондитерських виробів з цукру, що на 5,2% більше минулорічного показника за вказаний період.

За даними Ради з питань експорту продовольства, основними країнами, в які відбувалися поставки кондитерських виробів з цукру в 2016 році, були країни СНД: Казахстан — 14,6 тис. т, Білорусь — 6,7 тис. т, Азербайджан — 6,6 тис. т, Туркменістан — 4, 3 тис. т, Таджикистан — 2,4 тис. т.

За поточний рік трійка лідерів по закупівлях українських солодощів з цукру виглядає наступним чином: Казахстан — 11,9%, Білорусь — 11,9%, Польща — 6,7%.

Безперечним лідером за обсягами експорту є кондитерська корпорація Roshen, особливо в сегменті виробів із цукру.

Читайте також:

На Хмельниччині зводять біоенергетичний комплекс

Гнідавський цукрозавод готується приймати більше цукрових буряків

АМКУ визнав зловживання монополією з боку OstChem на ринку мінеральних добрив