Новини України цукор, виробництво, Старокостянтинівцукор, сезон, ASPIK GROUP
«Старокостянтинівцукор» на успішному старті солодкого сезону

 

www.foodbusinessnews.net/

Сезон цукроваріння на ТОВ «Старокостянтинівцукор», одному з найпотужніших підприємств України, — на старті. Символічно, що його початок майже співпадає з Днем міста Старокостянтинова, яке має багатовікову історію та славиться потужним потенціалом агропромислового сектору.

Про це повідомила компанія на своїй Фейсбук-сторінці.

ТОВ «Старокостянтинівцукор» — це сучасне модернізоване підприємство, один із лідерів, що посідає провідне місце серед виробників цукру України. Цукроварня входить у Групу компаній «A`SPIK Group», яка об’єднує аграрні та цукрові підприємства краю.

Очолює Групу Олександр Співак, генеральний директор «A`SPIK Group», депутат Хмельницької обласної ради. Родина Співаків взяла на себе відповідальність за розвиток підприємства. Разом із батьком, професіоналом цукрової галузі з величезним досвідом роботи, Олександр Михайлович гідно несе відповідальність за розвиток підприємства. Так, щороку проводиться модернізація виробництва, створюються комфортні робочі місця для понад 300 працівників, в повному об’ємі сплачуються податки до всіх бюджетів, реалізовується значна кількість благодійних проектів в галузях підтримки медицини, освіти, спорту, духовності, благоустрою тощо.

Цьогоріч до активного старту осіннього виробництва 2020 всі планові роботи на заводі вчасно завершили: підготували приміщення, налаштували техніку та перевірили кожну деталь професійного обладнання.

Значною частиною проведеної реконструкції на заводі стали роботи з переоснащення теплової схеми підприємства. В результаті встановлено шестикорпусну випарну установку. Окрім цього, протягом кількох останніх років було встановлено 4-й та 5-й корпуси випарної установки плівкового типу. Ці корпуси, їхня реконструкція та внутрішня будова дають змогу досягати підвищення сухих речовин в області високих сухих речовин, при цьому економиться пар, паливо. Все це впливає на розхід паливно-енергетичних ресурсів. Також провели реконструкцію в сушильному відділенні із забору пилу з повітря та встановили новий циклон-пиловідділювач.

Серед великого об’єму здійснених допоміжних робіт з реконструкції: облаштування санітарно-побутових умов для працівників у пакувальному цеху сушильного відділення (кімната для переодягання, туалет та душова), очищення поверхні теплообміну випарної установки, гідравлічні випробування всіх корпусів, монтаж збірника в бурякопереробному цеху, профілактика та ремонт обладнання у жомосушильному відділенні, модернізація обладнання в ТЕЦ, модернізація та оновлення виробничих потужностей та пункту прийому буряків, перекриття даху в приміщенні заводу та інші планові роботи. Також проінструктовано колектив.

Окрім цього, на заводі діє ремонтно-механічна служба, яка в процесі виробництва слідкує за справністю механізмів і кожний працівник на своєму робочому місці стежить за станом того обладнання, на якому працює. У разі потреби діють спеціальні ремонтні бригади, які вмить все швидко залагодять та відремонтують.

«Під час сезону робота на заводі дійсно кипить. Усе працює безперервно та фактично 24 години на добу, щоб забезпечити повну потужність. Одночасно задіюються всі цехи, тому цукроварня – це своєрідний механізм, в якому кожна деталь працює злагоджено задля досягнення ефективного солодкого результату, — коментує Наталія Володимирівна Томашевська, інженер-технолог та інженер з охорони праці на ТОВ «Старокостянтинівцукор», — Одним словом, уся робота налагоджена таким чином, аби процес виробництва проходив максимально ефективно та за найвищими стандартами цукроваріння».

У середньому старокостянтинівські цукровари переробляють 4 200 т солодких коренів на добу. А загальна потужність ТОВ «Старокостянтинівцукор» становить 4 500 т на добу.

«Усі важливі технологічні процеси під час процесу цукроваріння ретельно контролює головний технолог підприємства Галина Петрівна Грицюк. Вона пильнує за безпосереднім процесом виробництва та є відповідальною особою з контролю, а на змінах за це також відповідає начальник зміни разом з головним технологом та з головним інженером Віталієм Віталійовичем Кириком. Здійснюється контроль за технологічними аспектами цукрового виробництва, серед яких підготовка заводу до виробництва, приймання апаратів після ремонту та безпосередньо процес цукроваріння, — коментує Наталія Володимирівна Томашевська, — А якість сировини контролює сировинна лабораторія цукроварні. Також пильно стежать за правильністю ведення технологічного процесу та за дотриманням усіх технологічних норм».

Показники якості солодкого золота краю контролюються не лише лабораторією заводу та державною лабораторією, а й проходять тестові заміри споживачами. Те, що надзвичайно вимогливі бренди Coca-Cola, ROSHEN, РУДЬ, BIOLA обрали саме старокостянтинівський цукор для виробництва власної продукції, гарантує: вміст сахарози – понад 99,8%.

«ТОВ «Старокостянтинівцукор» входить у виробничий сезон повністю підготовленим до роботи з солодкими коренями. Наша команда цукроварів тримає курс на успіх та щодня ще з більшим завзяттям та наполегливістю злагоджено працює задля досягнення цієї мети та розвитку цукроваріння на теренах рідного краю та України, — підкреслює Дмитро Андрійович Данкович, директор ТОВ «Старокостнятинівцукор», — Тому, ми впевнені, що цьогоріч також отримаємо високі результати солодкого сезону 2020, а цукор буде виключно максимальної якості».

Старокостянтинівська цукроварня налічує понад 120 років історії і за останніх 5 років пройшла революційну модернізацію. Зараз вона – одна з кращих в Україні та Європі. Кожна ланка виробництва цукру чітко налаштована та підтверджена багаторічними високими показниками результативності для того, аби завжди виготовляти виключно якісну солодку продукцію для споживачів. А професійний підхід до всіх процесів виготовлення білого золота – один із надважливих секретів успіху цукроварів.

Читайте також:

Пуск цукрових заводів 2020/2021 МР (оновлено)