Новини України врожайність, цукрові буряки, продуктивність, гібриди, SESVanderHave, фунгіцидні обробки, стійкість
SESVanderHave представила нові гібриди цукрових буряків

 

https://superagronom.com/

У цьому році компанія SESVanderHave представила українським сільгоспвиробникам кілька нових високопродуктивних гібридів цукрових буряків.

Про це повідомляє Latifundist.

На Дні поля, організованому спільно з компанією-виробником ЗЗР Alfa Smart Agro, на демонстраційному полі було продемонстровано 14 гібридів цукрових буряків виробництва SESVanderHave, як уже відомих українським агрономам, так і новинки цього року.

Ось які нові гібриди представила компанія: Хайленд (потенціал врожайності від 110 т/га); Вапіті (диплоїдний гібрид, стійкий до церкоспорозу); Жираф (диплоїдний гібрид цукристого напрямку, еталон цукронакопичення); Предатор (диплоїдний гібрид з високою врожайністю); Скорпіон (диплоїдний гібрид з великим урожаєм цукру); Бізон (високопродуктивний гібрид, який має подвійну стійкість до ризоманії та цистової нематоди).

Крім того, агрономи ознайомилися з гібридами, які тільки проходять процедуру державного сортовипробування. Високопродуктивні гібриди Анаконда, Боа, Пітбуль, Балі, Тореадор і Панда відразу зацікавили деяких виробників, проте придбати їх насіння можна буде не раніше наступного року, коли завершиться процедура реєстрації.

«Ті гібриди, які вже добре відомі агровиробникам, наприклад, Континенталь або Бакара, відрізняються високою продуктивністю і мають потенціал врожайності близько 70-90 т/га. Однак вони потребують 2-3 фунгіцидні обробки, так як має низьку стійкість до церкоспорозу. Селекціонери компанії свідомо не підвищували їх стійкість, оскільки вибір був — або висока продуктивність, або велика здатність чинити опір хворобам. Вони вибрали високу продуктивність, і наші покупці про це жодного разу не пошкодували», — розповідає агроном компанії, Сергій Дучак.

Що стосується прогнозів по врожайності на цей рік, Сергій Дучак повідомив, що все буде залежати від погодних умов літа. Адже культурі найбільше потрібні опади в кінці червня і в липні-серпні.

Читайте також:

В Україні виробництво цукрових кондитерських виробів збільшилося на 14%

Щоб бути успішним в агробізнесі, потрібно бачити на кілька кроків вперед — Говард Дал

Міністерство та Укрцукор поглиблюють співпрацю в галузі просування експорту