Новини України врожайність, цукристість, цукрові буряки, посівна площа, Бучачагрохлібпром
На полях «Бучачагрохлібпром» врожайність цукрових буряків збільшилася на 15%

 

http://www.cpm-magazine.co.uk

На полях підприємства ТзОВ «Бучачагрохлібпром» відомого аграрія Петра Гадза продовжують збір урожаю цукрового буряка, який розпочався 11 вересня та триватиме до 1 листопада.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Цього року, в порівнянні з минулим, ми значно розширили посівну площу цукрового буряка. Відтак, для того, аби вкластися у розроблений графік нам потрібно щодня викопувати 70 га цієї культури. Також у нас є погоджений графік вивезення урожаю до Чорткова. Наразі збираємо в урочищі за Ковалем, де площа посіву становить 124 га. Завтра плануємо завершити копку з цієї території. У нас вже є певні підрахунки щодо урожайності цукрового буряка. Відтак, порівняно з минулим роком, із цієї плантації (124 га) ми зібрали приблизно на 15% більший урожай, тобто з одного гектару ми отримуємо на 20-30 ц більше. Так само дещо вищою є цукристість буряка. За сприятливих погодних умов до 1 листопада ми завершимо копку цукрового буряка, а до середини листопада — його вивезення», — зазначає аграрій-інспектор ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Леонід Усатюк.

До слова, отримувати стабільний урожай «Бучачагрохлібпром» допомагає розроблена технологія вирощування, посіву та підживлення цукрового буряка. Також заходи щодо збереження його листкової поверхні від хвороб. Не менш важливим є той факт, що у цьому аграрному підприємстві використовують лише закордонне насіння та підживлення від компаній-оригіналів.

Читайте також:

«Астарта» запустила ще два цукрові заводи

ТзОВ «Городище» планує зібрати 35 тис. т цукрових буряків

На Київщині почалося збирання цукрових буряків