Новини України Астарта, кредит, IFC, технології, International finance corporation
IFC може надати «Астарті» довгостроковий кредит до 30 млн дол.

 

vbusk.com/

Міжнародна фінансова корпорація (International finance corporation, IFC) може надати українському агропромхолдингу «Астарта» довгостроковий кредит на суму до 30 млн дол.

Як повідомляється на веб-сайті IFC, відповідне рішення очікує затвердження радою директорів корпорації.

Кредитні кошти надаються для впровадження на підприємствах агропромхолдинга найвищих доступних технологій і стандартів із метою поліпшення використання ресурсів.

За даними IFC, реалізація проекту дозволить «Астарті» знизити частку викидів в атмосферу і відходів при виробництві, скоротити споживання води, газу, забезпечити економію коштів при виробництві та зберіганні цукрових буряків.

IFC уточнює, що це може бути вже четверта програма співпраці з «Астартою», починаючи з 2012 року.

«Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність в Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. Чистий прибуток корпорації в 2016 році збільшився в 5,2 разів, у порівнянні з 2015 роком, — до 83 млн євро, консолідована виручка зросла на 17% — до 360 млн євро.

Читайте також:

Цукрові заводи «Астарти» завершили виробничий сезон

«Астарта» скоротила продаж цукру майже на третину