Новини України виробництво, модернізація, потужність, Cygnet, Сігнет центр, Сігнет Холдинг
Цукровий завод Cygnet замінює та оновлює ключові вузли цукровиробництва

 

https://www.ecplaza.net

Роботи з модернізації обладнання цукрового заводу ТОВ «Сігнет-Центр» здійснюються у рамках 5-річного плану модернізації, покликаного підвищити потужності заводу з переробки, покращити якість готової продукції та зменшити витрати газу.

Про це повідомила компанія у своєму корпоративному журналі.

«Хід підготовки до виробничого сезону проходить згідно із затвердженими планами та графіками на ремонтний період. В основному, терміни та обсяги виконаних робіт витримуються», – розповів Анатолій Манойленко, технічний директор цукрового заводу ТОВ «Сігнет-Центр».

Найбільш значною модернізацією на цукровому заводі є монтаж двох вакуум-апаратів ІІІ продукту. Зараз триває їх підключення до наявної технологічної схеми цукровиробництва. Крім того, вже придбали на завод необхідне обладнання для реалізації схем систем управління та автоматизації процесу варки утфелю. Наразі монтаж цього обладнання триває.

У новому сезоні цукровий завод буде працювати з новою бурякомийкою та шнеками, які мають продуктивність по буряку 3 тис. т/добу. Також замінили бурякорізку на більш продуктивну. Зі слів Анатолія Манойленка, завершуються роботи з реалізації запланованих заходів із вдосконалення теплової схеми, виготовлення і монтажу підігрівників.

«На літо маємо такі плани: будівництво додаткової секції відстійників транспортерно-мийної води, заміни частини комунікації води ІІІ категорії на поля фільтрації, очистки карт-накопичувачів, ремонту жомосховищ, розширення кагатних полів, модернізації градирні, відділення сушки цукру, з футерувальних робіт вапняково-випалювальної печі, заміни поверхонь парових котлів», – пояснив технічний директор.

Також завершуються закупівлі необхідних обсягів вугілля, вапнякового каменю (95%) та інших хімреагентів, необхідних для цукровиробництва.

«Придбання проводиться постійно, по мірі проведення тендерних торгів та оформлення договорів. Загалом, усі наші роботи направлені на подальше підвищення продуктивності заводу та ефективності переробки цукрових буряків урожаю 2019 року», – зазначив, підсумовуючи, Анатолій Манойленко.

Читайте також:

В червні експорт цукру скоротився майже вдвічі

Фітосанітарний стан цукрових буряків станом на 5 липня 2019 року