Новини України виробництво, врожайність, Астарта, цукрові буряки, цукрові заводи, енергоефективність, якість, інвестиційна стратегія
Цукрові заводи «Астарти» виробили понад 430 тис. т цукру

 

ukrhealth.net/

Два цукрових заводи «Астарти» — Наркевицький (Хмельницька область) і Жданівський (Вінницька область) — продовжують переробку цукрових  буряків. Шість заводів компанії, які розташовані в Полтавській і Харківській областях, вже закінчили роботу. Станом на 9 січня 2018 року вироблено понад 430 тис. т цукру, близько 100 тис. т меляси і 40 тис. т гранульованого жому.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Поточного сезону «Астарта» досягла збільшення частки цукру першої категорії до 86% у загальному обсязі виробництва (до порівняння — 71% минулого сезону). Це стало результатом реалізації довгострокової інвестиційної стратегії компанії з модернізації цукрових заводів. Окрім покращення якісних показників цукру зростає енергоефективність виробництва: середній показник витрат газу на переробку тонни цукрових буряків, найбільш витратного ресурсу у цукроварінні, наразі скоротився на 6%, у порівнянні з минулорічним.

Висока врожайність цукрових буряків в агрофірмах «Астарти» у західних областях України врівноважила зниження їхнього збору на Сході. Саме тому заводи в Хмельницькій та Вінницькій областях продовжують виробничий сезон. До того ж, збільшилися обсяги поставок від партнерів: аграрії охоче співпрацюють із заводами «Астарти», оскільки модернізовані заводи компанії дозволяють отримувати високі показники виходу та якості цукру.

Читайте також:

На Харківщині зварили майже 119 тис. т цукру

Цукровий завод Cygnet виробив понад 33 тис. т цукру

Виробництво цукру перевищило 2 млн т