Новини України виробництво, добрива, Ostchem, Черкаський Азот
Черкаський завод Ostсhem збільшив виробництво добрив на 22%

 

agropolit.com/

Черкаське ПАТ «Азот», що входить в Ostchem (Group DF), в першому кварталі 2020 року виробило 444,1 тис. т азотних мінеральних добрив, що на 22% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Group DF, передають «Українські Новини».

Товарної аміачної селітри було вироблено 147,1 тис. т, товарного карбаміду — 168,6 тис. т, КАС — 126,1 тис. т, аміачної води — 2,3 тис. т.

Крім того, вироблено 216,3 тис. т аміаку і 168,9 тис. т неконцентрованої азотної кислоти.

«Із початку року всі виробничі потужності підприємства працюють на 100% навантаженні. Це дало можливість наростити обсяги виробництва мінеральних добрив. У порівнянні з відповідним періодом минулого року, виробництво карбаміду зросло на 23%, КАС — на 22%, аміачної селітри — на 21%», — повідомив голова правління підприємства Віталій Скляров.

За його словами, в цьому році погодні умови дозволили аграріям значно раніше почати польові роботи, це також стало одним із факторів, які визначили напружений виробничий ритм роботи заводу.

«Підприємство продовжує працювати, незважаючи на особливі умови в період карантину, і повністю виконує всі контракти, забезпечуючи безперебійні поставки азотних добрив сільськогосподарським виробникам», — зазначив він.

Скляров впевнений, що сьогодні хімічна галузь стає новим драйвером української економіки і є однією з небагатьох в Україні, яка продовжує демонструвати зростання.

«Від української хімічної індустрії сьогодні залежить функціонування багатьох інших галузей економіки, перш за все, сільського господарства. Хіміки це прекрасно розуміють і дуже відповідально ставляться до виконання виробничих планів. Своєчасно вироблені і відвантажені азотні добрива впливають на майбутній урожай. Зараз, саме в період економічної кризи, питання продовольчої безпеки країни стає особливо актуальним. По-друге, саме від того, як навесні спрацює АПК, буде частково залежати швидкість виходу української економіки з кризи», — пояснив Скляров.

Він підкреслив, що аграрний сектор залишається найсильнішою експортною галуззю країни, яка сильно впливає на платіжний баланс та інші макроекономічні показники України.

У групу Ostсhem, що належать Group DF Дмитра Фірташа, входять три хімічних заводи ВАТ «Азот» (Черкаси), ПАТ «Рівнеазот», ВАТ «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот». Підприємства виробляють добрива і хімічну продукцію.

Читайте також:

Cygnet виділив 341 тис. грн для підтримки медичної сфери у боротьбі з пандемією

«Астарта» виділила 15 млн грн на заходи для подолання COVID-19

«A’SPIK GROUP» допомагає лікарям Хмельниччини зупинити коронавірус