Новини України Астарта, коронавірус, COVID 19, пандемія
«Астарта» спрямувала понад 25 млн грн на протидію коронавірусу

 

https://protivkart.ru

Агропромисловий холдинг «Астарта-Київ» продовжує допомагати країні у боротьбі з пандемією COVID-19. Компанія спрямувала 25,3 млн грн на придбання медичного обладнання, засобів особистого захисту та дезинфікуючих препаратів.

Про це повідомив прес-центр компанії.

На ці кошти було придбано 35 апаратів штучної вентиляції легенів, п’ять кисневих концентраторів, 900 кисневих масок, 46 пульсоксиметрів, тисячу тест-систем, два монітора пацієнта, дефібрилятор, 70 інфрачервоних безконтактних термометрів, 37 тисяч медичних масок, 26,5 тисяч медичних рукавичок, 25 тисяч медичних шапочок, понад тисячу медичних халатів, по 2,7 тисяч захисних костюмів, респіраторів та окулярів.

Також «Астарта» надала в тимчасове користування Полтавському обласному лабораторному центру Міністерства охорони здоров’я України обладнання, яке використовувалося на Глобинському переробному заводі для аналізу вмісту ГМО у сої (термошейкер для мікропробірок TS–100 Biosan та термостат типу Dray-blok ТDВ-120). Тепер лікарі ним швидко і точно діагностують випадки COVID-19. Окрім того, спільно з партнером із постачання засобів захисту рослин компанією UKRAVIT було передано понад дві тисячі літрів дезинфікуючих засобів.

Щодня поетапна допомога продовжує надходити в 36 медичних закладів в семи областях України. Щоб достеменно знати першочергові потреби лікарень та ситуації із станом захворюваності, комунікації з ними проводяться напряму, що дозволяє оперативно координувати поставки обладнання в зони найбільшого спалаху коронавірусу.

Також компанія долучилася до допомоги Київському волонтерському штабу, виділивши 1 млн грн, який координує доставку необхідного обладнання та засобів захисту лікарням м.Києва. Компанія робить все можливе, аби нашим працівникам, пайовикам та їхнім родинам, в разі потреби, було надано всю необхідну медичну допомогу.

Світлана Мозгова, директор департаменту по роботі з персоналом, корпоративного партнерства та комунікацій «Астарти», прокоментувала: «Як представники агропромислової галузі, робота якої вкрай важлива для забезпечення економічної стійкості країні, ми продовжуємо виробничу діяльність у звичайному режимі. Вже на завершальній стадії посівна кампанія – до кінця квітня ми закінчимо ці польові роботи. Триває відвантаження нашої продукції з цукрових та соєпереробного заводів. На усіх виробництвах захисні заходи максимально посилено - обладнано контрольні санітарні пункти, працівники забезпечені масками і рукавичками, у приміщеннях декілька разів на день здійснюється вологе прибирання з дезінфікуючими засобами. Працює оперативний штаб ТОП-менеджменту, керівники постійно турбуються про стан здоров’я свого колективу та членів їхніх родин. Максимальну частину адміністративної команди ми перевели у віддалений режим роботи. Віримо, що наша команда і загалом наша країна переживуть цей складний період, ми адаптуємося і готуємося до різних сценаріїв розвитку подій».

Читайте також:

«A’SPIK GROUP» продовжує допомагати лікарям у боротьбі з коронавірусом

Cygnet виділив 341 тис. грн для підтримки медичної сфери у боротьбі з пандемією