Новини України Астарта, Швейцарія, гуманітарна допомога, продовольство, посольство
«Астарта» розпочала співпрацю з посольством Швейцарії в Україні у питаннях надання гуманітарної допомоги українцям

 

https://www.prostir.ua/

«Астарта» підписала з Посольством Швейцарії в Україні угоду на забезпечення та доставку продовольства в рамках проєкту гуманітарної допомоги «Надання життєво необхідної допомоги населенню, що постраждало від збройного конфлікту в Україні». Проєкт фінансується Дирекцією з питань розвитку та співробітництва Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації.

Про це повідомив пресцентр компанії.

«Для Швейцарії важливо співпрацювати з нашими давніми та надійними українськими партнерами з державного та приватного секторів у питаннях надання необхідної гуманітарної допомоги народу України, який постраждав від цієї страшної війни. Наша співпраця з місцевими партнерами допомагає, з одного боку, зробити нашу допомогу по-справжньому орієнтованою на потреби, а з іншого боку, підтримує українську економіку. На жаль, через війну українські виробники харчових продуктів втратили свої експортні ринки, тому наша співпраця зараз значно підтримує їхню роботу над майбутнім урожаєм, що має вирішальне значення для продовольчої безпеки України та кількох частин світу», — сказав Клод Вільд, посол Швейцарії в Україні.

«У мирні часи з посольством Швейцарії в Україні ми реалізовували проєкти, спрямовані на сталий розвиток українських міст та спільнот. У часи війни наша співпраця продовжується вже у рамках гуманітарної місії. На мою думку, такий спільний проєкт дозволить і українським громадам допомогти, і підтримати українських виробників та національну економіку», — зазначив Віктор Іванчик, засновник та генеральний директор агропромхолдингу «Астарта».

Згідно з договором «Астарта» постачатиме власну та вироблену іншими українськими виробниками харчову продукцію, яка безкоштовно передаватиметься українським громадам.

Вчора одеська громада вже отримала першу партію цієї гуманітарної допомоги. Це майже 240 т цукру, соняшникової олії, пшеничного кукурудзяного борошна та сухого молока.

«Астарта» продовжує свою гуманітарну діяльність і в інших напрямках. У рамках гуманітарного проєкту Common Help UA десятки тонн продуктів харчування та ліків від міжнародних партнерів і донорів безкоштовно передаються українцям, які постраждали від війни. Компанія також продовжує доставляти в Україну гуманітарні вантажі Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Читайте також:

«Астарта» планує посіяти 33,5 тис. га цукрових буряків