Новини України цукор, Астарта, продажі, EBITDA, виручка, цукровий сегмент
«Астарта» отримала майже 68 млн євро виручки в цукровому сегменті

 

stefaninthailand.de/

За підсумками першого півріччя 2018 року, цукровий сегмент «Астарти» згенерував виручку 67,5 млн євро, або 39% в структурі консолідованого доходу компанії.

Про це йдеться у звіті компанії.

Консолідована виручка агропромхолдингу «Астарта-Київ» склала 175 млн євро, що на 30% нижче за аналогічний показник минулого року. При цьому, показник EBITDA знизився на 37% — до 60 млн євро, чистий прибуток на 49% — до 37 млн євро ​​(в 2017 році — 72,6 млн євро)

У компанії уточнили, що продажі цукру склали 185 тис. т при зниженні цін майже на 27%. Близько половини продажів були експортними — 92 тис. т.

«На показники першого півріччя серйозно вплинули зміни ринкової ситуації, зниження цін на цукор, скорочення обсягів продаж і коливання курсу $/€. Проте, наша компанія продовжує інвестувати в подальше вдосконалення цукрового та агровиробництва, а також в зернову інфраструктуру. Ми оптимістичні щодо врожаю пізніх культур і тенденцій скорочення запасів цукру в Україні напередодні нового виробничого сезону», — прокоментував генеральний директор «Астарти» Віктор Іванчик.

Читайте також:

Баланси попиту та пропозиції цукру від Економічного дискусійного клубу на 01.08.2018

На Вінничині валове виробництво цукрових буряків збільшиться на 15%