Новини України цукровий буряк, УКРЦУКОР, збір урожаю, виробництво цукру, A’SPIK GROUP
A’SPIK GROUP розпочав жнива солодкого коренеплоду

 

На теренах земельного банку групи компаній A'SPIK GROUP стартував збір врожаю стратегічної для корпорації культури – цукрового буряку, передає прес-служба компанії. 

Перші бурякозбиральні комбайни вийшли на цілодобові чергування на поля компанії, що розташовані у селі Іршики на Старокостянтинівщині.

Наразі для аграріїв тривають «пристрілочні» дні, адже техніку ще потрібно налаштувати, як годинниковий механізм, аби забезпечити максимально ефективне її використання протягом нетипово теплого вересня.

За словами керівника земельного напрямку A’SPIK GROUP Анатолія Салашинського, погодні умови ускладнять і без того нелегкі жнива найсолодшої культури.

«Через спекотну погоду ґрунти є досить сухими, а це сповільнює копку. Крім того, аномальна температура і посушливість позначиться на показниках врожайності. Якщо у минулому році ми в середньому отримували 60 т буряків з гектара, то зараз ми не можемо розраховувати на такі показники і минулорічну вагу буряків. Однак, коренеплоди, попри поширення церкоспорозу на гичці, перебувають у нормальному стані, а густота посівів сягає 100-120 тис. рослин/га, тому завдяки дотриманню технологій вирощування ми все ж сподіваємося на гарні результати», – розповідає Анатолій Салашинський.

У A’SPIK GROUP інформують, що завдяки чіткій та злагодженій роботі усіх підрозділів та сучасному парку техніки збір солодкого врожаю триватиме у режимі 24 години на добу та декілька змін, аби цукрові заводи групи працювали безперервно.

Нагадаємо, цьогоріч A’SPIK GROUP вирощує цукрові буряки на площі у понад 2 тис. гектарів. Зокрема, старокостянтинівські аграрії виділили під солодкий корінь земельні угіддя загальною площею майже 1300 гектарів, ще 865 гектарів посівів обробляють на Рівненщині.