Новини України УКРЦУКОР, ВАР, НАЦУ "Укрцукор", АВМ, АСУ
Аграрні асоціації виступили в підтримку реформаторського блоку Уряду України

 

45 профільних асоціацій разом з Асоціацією виробників молока, Асоціацією свинарів України, Національною асоціацією цукровиків України «Укрцукор» та Всеукраїнською Аграрною Радою підписали колективне звернення, в якому закликали Президента, Прем’єр-Міністра та Голову Верховної Ради України зупинити атаки на реформаторський блок Уряду.

«Ми просимо лідерів країни використати весь свій вплив для повернення політичних сил до порядку денного, який був закладений Коаліційною угодою 2014 року. Взаємні обвинувачення і чвари, використання силових органів для «дисциплінування» окремих політиків, «видавлювання» реформаторів з Уряду повертають нас до найгірших часів України до Революції Гідності. Такий сценарій, зрештою, закінчується програшем усіх сторін і приходом до влади популістів та корупціонерів», - йдеться у зверненні.

Асоціації також наголошують на перевищенні правоохоронними органами своїх повноважень. Серед останніх прикладів, об'єднання називають публічно озвучені ініціативи Генеральної прокуратури щодо перевірки доходів і витрат Міністра фінансів Олександра Данилюка за останні 20 років, що свідчить про перевищення ГПУ своїх повноважень.

Підписанти закликають представників влади зупинити чвари у спільній команді Уряду і не виставляти Україну перед міжнародними партнерами і донорами як державу з незрілим політичним класом та слабкими інституціями: «Терпіння не безмежне. "Втома від України", про яку пишуть усі західні медіа, стосується не пересічних громадян, а полягає як раз у втомі від проголошених, але не виконаних обіцянок з боку української політичної еліти», - закликають профільні об’єднання.