Новини світу виробництво, Іран, цукрові буряки, площа, зрошення
В Ірані планується подвоїти виробництво цукрових буряків

 

tastessence.com/

За даними офіційного представника Міністерства сільського господарства Ірану, в поточному році (кінець вересня 2020 року - середина серпня 2021 року) очікується, що річне виробництво цукрових буряків в Ірані виросте на 50%.

Про це передає Iran.ru.

Пейман Хесаді, оператор плану міністерства по цукровому буряку, повідомив про значне збільшення посівних площ під цукровим буряком в поточному році, відповідно до якого обсяг виробництва цукрових буряків збільшиться не менше ніж на 50%, у порівнянні з попереднім урожаєм.

У вересні, радник міністра сільського господарства Саїд Саадат заявив, що Міністерство сільського господарства збирається реалізувати першу фазу програми під назвою «Схема вирощування» для поліпшення сільськогосподарського виробництва в країні в новому урожайному році.

За словами Саадата, з реалізацією цієї програми буде усунена важлива частина проблем фермерів і виробників, в тому числі незаплановані і надлишкові посіви.

Говорячи про важливість продовольчої безпеки в країні, він сказав: «Забезпечення 90% продовольчої безпеки країни є обов'язком Міністерства сільського господарства».

Вказуючи на те, що в минулому році в країні було вироблено близько 125 млн т сільськогосподарської продукції, Саадат сказав, що 80% продуктів харчування в країні виробляється в сільськогосподарському секторі.

Відзначивши, що через обмеження водних ресурсів і посушливість в більшій частині країни ефективність в сільськогосподарському секторі повинна бути збільшена, чиновник пояснив: «Ефективність у сільськогосподарському секторі збільшилася з 920 г на кубічний метр до 1450 г на кубічний метр з 1392 [іранського календарного року] (березень 2013 року - березень 2014 року). Крім того, за цей період ефективність зрошення збільшилася з 39 до 45%».

Читайте також:

Швейцарія ризикує втратити цукрову галузь через заборону пестицидів