Новини світу Індія, цукрові заводи, цукрова тростина, борг, фермери
В Індії заборгованість по цукровій тростині може досягти рекордних 3,8 млрд дол.

 

www.kursiv.kz/

У поточному сезоні в Індії обсяг простроченої заборгованості з оплати за цукрову тростину перед фермерами може перевищити рекордні 250 млрд рупій (3,8 млрд дол.) через низький рівень світових цін на цукор.

Про це повідомляє MoneyControl.

Заводи в даний час заборгували фермерам приблизно 200 млрд рупій, проте ця цифра буде рости, якщо Уряд не запропонує рішення для експорту надлишків продукції, сказав Пракаш Наікнаваре, керуючий директор Національної федерації кооперативних цукрових заводів (NFCSF).

«Кожного тижня ціни на цукор падають. Заводи не можуть здійснювати виплати за тростину за фіксованою ціною Уряду», — стверджує він. Рекордна продуктивність привела до того, що внутрішні ціни на цукор знизилися на чверть до найнижчого рівня з грудня 2015 року.

За первинними прогнозами, Індія повинна була звиробити 25 млн т цукру, але галузь тепер очікує близько 31 млн т, говорить Наікнаваре. Попит на цукор в Індії становить близько 25 млн т. Щоб скоротити запаси, індійський уряд зобов'язав, щоб заводи експортували 2 млн т цукру в березні, але вони не змогли укласти договори, тому що ціни за кордоном нижчі від внутрішніх.

«Заводи очікують від Уряду додаткових стимулів, інакше вони понесуть збиток понад 100 дол./т цукру, якщо будуть продавати на світовому ринку за поточними цінами», — коментує він.

Уряд Індії, швидше за все, схвалить пропозицію про виплату фермерам близько 55 рупій/т тростини, проданої на заводи, повідомили джерела в Уряді.

Читайте також:

В Уганді виробництво цукру може збільшитися на 17%

Туреччина виставила на аукціон три цукрові заводи з метою корпоратизації

На Кубі виробництво цукру зменшиться до мінімуму за більше ніж 100 років