Новини світу цукор, виробництво, експорт, ціни, Індія, тростина, дефіцит вологи, посуха
В Індії виробництво цукру 2019/2020 МР зменшиться через труднощі з посадкою тростини

 

https://www.robertishere.com

За словами численних представників цукрової галузі та трейдерів, у сезоні 2019/2020 МР в Індії виробництво цукру може скоротитися, оскільки фермери зазнають труднощів із посадкою тростини через посуху в двох провідних штатах-виробниках країни.

Про це повідомляє Reuters.

«Багато фермерів у штатах Махараштра і Карнатака не могли садити тростину через дефіцит води. Це відіб'ється на виробництві цукру в наступному році», — стверджує Пракаш Найкнаваре, керуючий директор Національної федерації кооперативних цукрових заводів.

Цукрова тростина — багаторічна культура, яку збирають через 10-16 місяців після посадки. Західний штат Махараштра є другим за величиною виробником цукру в Індії, в той час як південний штат Карнатака посідає третє місце.

За словами Найкнаваре, в 2019/2020 МР в Індії обсяг виробництва цукру може впасти до 28-29 млн т із розрахункових 31,5-32 млн т у цьому році.

За його словами, в наступному сезоні в Махараштрі виробництво може зменшитися на 16,7% — до 7,5 млн т.

У цьому році протягом сезону мусонів, із червня по вересень, Махараштра отримала на 23% менше опадів, ніж зазвичай, в той час як дефіцит опадів у регіоні вирощування тростини в штаті Карнатака в цей період склав 29%.

За словами керуючого директора Natural Sugar&Allied Industries, цукровий завод, розташований в цьому регіоні, може вдвічі зменшити обсяги виробництва цукру через нестачу опадів.

Окрім нестачі води, популяція білих личинок також скоротить виробництво в наступному сезоні.

Фермери зазвичай повторно саджають тростину, але в цьому році багато хто з них відмовився від цієї ідеї через зараження білою личинкою і дефіцит вологи, говорить керуючий директор Федерації кооперативних цукрових заводів штату Махараштра.

Тобто, після збирання першого врожаю тростини в землі залишається коротенький корінець для другого врожаю, але його необхідно видалити, щоб знищити всі личинки.

Після рекордного виробництва в 2017/2018 МР цукрові заводи Індії щосили намагалися експортувати надлишки і шукали урядової допомоги для продажів за кордон і для підтримки місцевих цін.

Зазвичай цукровий сезон в Індії триває з жовтня по вересень.

Падіння виробництва цукру в Індії може скоротити обсяги експорту та збільшити світові ціни.

Читайте також:

Австралія зменшила прогноз виробництва цукру на 6%

Кенія відновила виробництво цукру після минулорічної посухи

Маврикій збільшив виробництво відновлюваної енергії з відходів цукрового виробництва