Новини світу цукровий завод, інвестиції, Єгипет, потужність, Canal Sugar Company
В Єгипті запустився найбільший у світі бурякоцукровий завод

 

https://www.hitachienergy.com/

У вівторок, 10 травня, в Єгипті Canal Sugar Company офіційно оголосила про початок діяльності найбільшого у світі цукрового заводу, в будівництво якого було інвестовано близько 400 млн дол.

Про це повідомляє Egypt Today.

Першу та другу лінії заводу з виробничою потужністю 18 тис. т цукру на добу запустили з метою підготовки до досягнення максимальних виробничих потужностей близько мільйона тонн на рік протягом наступного 2023 року.

Після досягнення максимальної потужності компанія сприятиме досягненню Єгиптом 100-відсоткової самозабезпеченості цукром відповідно до досягнення сталого розвитку Єгиптом до 2030 року, яке ґрунтується в основному на досягненні самодостатності основними та стратегічними товарами.

Компанія Canal Company, контрольним пакетом акцій якої володіє Al Ghurair Group ОАЕ, підтвердила, що цукровий завод є найбільшим у світі, в який було інвестовано близько 1 млрд дол., який вироблятиме понад 900 тис. т цукру на рік, на додаток до обробітку 181 тис. акрів землі з використанням підземних вод для виробництва 2,5 млн т цукрових буряків на рік та інших стратегічних культур, таких як пшениці, кукурудзи та нуту.

Проект сприяє подоланню 75% розриву між виробництвом і споживанням цукру в Єгипті, яке зараз становить 1,1 млн т на рік.

Це сприятиме заміщенню імпорту на суму 900 млн дол. щорічно, а також експорту побічної продукції на суму до 120 млн т щорічно.

Крім виробництва білого цукру, проект компанії має на меті виробляти 216 тис. т бурякового жому та 243 тис. т меляси щорічно, які експортуються за кордон.

Проект вважається найбільшим сільськогосподарським і промисловим проектом в Єгипті з 1952 року, який включає рекультивацію великої території пустель.

Еміратські внески в Canal Sugar Company, єгипетську акціонерну компанію, становлять 70% її капіталу, розподіленого між 37% еміратського бізнесмена Gamal Al Ghurair Group, який підтримує проект як технічний спонсор, і 33% Murban Energy, яка підтримує проект як фінансовий інвестор, тоді як Al-Ahly Capital Holding Company, дочірня компанія Національного банку Єгипту, володіє 30% капіталу компанії та відіграє роль ексклюзивного фінансового радника для проекту, згідно з дані компанії.

Canal Sugar Company була створена за внеску еміратської групи компаній Gamal Al Ghurair, Al Ahly Capital Holding Company, інвестиційного підрозділу Національного банку Єгипту та UAE Murban Energy Limited Company, для реалізації проекту найбільшого цукрового заводу з переробки цукрових буряків у світі. Загальні інвестиції в проект оцінюються приблизно в 1 млрд дол.

Він включає в себе найбільший силос для зберігання цукру в світі, ємністю близько 417 тис. т, відзначаючи, що проект сприяє значному внеску у створення 1500 прямих робочих місць.

Читайте також:

У Таїланді виробництво цукрової тростини збільшиться на 38%

Скорочення виробництва цукру в Бразилії призведе до збільшення світового дефіциту —Louis Dreyfus