Новини світу Насіння, цукрові буряки, виробники, неонікотиноїди, Альберта, дротяник, коренева личинка
В Альберті виробники цукрових буряків просять продовжити дозвіл для використання неонікотиноїдів

 

https://superagronom.com

Виробники цукрових буряків Альберти просять Агентство з регулювання боротьби зі шкідниками продовжити дозвіл для використання неонікотиноїдів, оскільки використання пестицидів дуже переоцінюється у Канаді.

Про це повідомляє The Western Producer.

На півдні Альберти виробники цукрових буряків наголошують, що неонікотиноїди — єдиний захист культури від дротяника і кореневої личинки. 

Виробники цукрових буряків використовують неонікотиноїдну обробку насіння, що називається "Cruiser", яка контролює дротяника та кореневу личинку. Активним інгредієнтом є тіаметоксам, неонікотиноїд, який знаходиться на розгляді для заборони.

«Це — єдиний метод контролю дротяника і кореневої личинка на цукрових буряках, — наголошує президент Об'єднання виробників цукрових буряків Альберти Арні Берген-Хененгувен, — Приблизно 30-40% насіння обробляється неонікотиноїдами, відповідно, якщо їх заборонять, виникає серйозна загроза для врожайності буряків. Цього року в одному регіоні на необробленому полі кореневі личинки істотно погіршили сходи і мали дуже драматичний вплив на врожайність».

Він говорить, що шкідники можуть знищити посіви цукрових буряків. 

Арні Берген-Хененгувен стверджує, що пестициди, які раніше використовувались для боротьби з дротяником і кореневими личинками, тепер зняті з обліку, були менш ефективними, порівняно з неонікотиноїдами. 

У листі говорить, що дослідження уряду Альберти вказує на те, що концентрації неонікотиноїдів на тих рівнях, що застосовуються в штаті, не завдають шкоди комахам. 

Інформація, представлена спеціалістом з агро-екологічних питань Шоном Куком, показала, що неонікотиноїди «дуже рідко» зустрічаються в водоймах Альберти і не вказують на високий рівень ризику для водних безхребетних.

Читайте також:

ЕС ввів імпортні мита на добрива з Росії та США

У США виробництво цукру зменшиться на 233 тис. т — USDA