Новини світу цукор, імпорт, ціни, цукрова тростина, податок, Вєтнам, ASEAN
У В'єтнамі податок на імпорт цукру залишиться на рівні 5%

 

tyachivnews.in.ua/

У 2018 році у В'єтнамі податок на імпорт цукру, як це передбачено Угодою про торгівлю (ATIGA) між країнами-членами ASEAN (Асоціація держав Південно-Східної Азії), залишиться на рівні 5%.

Про це повідомляє vietnamnews.

За даними Асоціації виробників цукрової тростини та цукру В'єтнаму (VSSA), це хороший знак для цукрової галузі, оскільки якби податок було знижено до нуля, то довелося б зіткнутися з деякими труднощами.

Асоціація зазначила, що в 2017 році ціна на акції деяких цукрових компаній постійно падала, головним чином тому, що виробники боялися конкуренції з боку імпортерів цукру, так як фактично було введено нульовий податок на імпорт цукру.

Дані VSSA показали, що в минулому місяці оптова ціна на цукор зменшилася на 200-300 донгів/кг (0,25-0,37 грн/кг) та склала 12 700-14 000 донгів/кг (15,9-17,5 грн/кг).

Податок на рівні 5%, а також оптимальні запаси цукру та зниження відпускних цін обмежить імпорт цукру з інших країн. На кінець минулого року у В'єтнамі запаси цукру становили близько 240 тис. т.

У В'єтнамі 330 тис. домогосподарств, або 1,5 млн фермерів та 350 тис. працівників займаються виробництвом цукрової тростини, загальна посівна площа якої складає понад 300 тис. га.

Читайте також:

Міжнародна компанія Yara розширює свою присутність на світовому ринку добрив

В Ірані виробництво цукрових буряків зареєструвало новий рекорд

На півдні Індії цукрові заводи працюють лише на 25% від виробничої потужності

У Бразилії експорт цукру зменшився майже на 27%