Новини світу Великобританія, цукрові буряки, буряни, прополювання, електрична машина, RootWave Volta
У Великобританії випробували машину для електричного прополювання бур'янів

 

https://www.fwi.co.uk/

У Великобританії провели незалежні випробування тракторної машини RootWave Volta, призначеної для електричної боротьби з бур'янами. Випробували машину на посівах кукурудзи та цукрових буряків.

Про це повідомляє SuperAgronom із посиланням на futurefarming.com.

Випробування, проведені на комерційних посівах кукурудзи та цукрових буряків у Йорікширі та Норфолку цього літа, показали, що електрична система прополювання забезпечує повний контроль бур’янів. Машина забезпечила до 100% контролю, в середньому 99% на одній пробній ділянці цукрових буряків і перевершила гербіциди в усіх випадках.

Більше того, Rootwave Volta як один з альтернативних методів боротьби з бур’янами, характеризується низьким споживанням енергії. Ефективний контроль бур’янів був досягнутий лише з 50 МДж/га енергії (зафіксований діапазон 50-98 МДж/га).

«Для порівняння, гербіциди використовують понад 500 МДж/га. Інші альтернативні методи боротьби з бур’янами потребують енергії від 800 до понад 8000 МДж/га», — йдеться в повідомленні.

Компанія запатентувала використання високочастотної електроенергії понад 18 кГц для боротьби з бур’янами, оскільки це безпечніше, ніж постійний струм або робота на стандартній частоті 50 Гц.

«У незалежних тестах Volta забезпечує кращий контроль бур’янів за меншої кількості обробок без впливу на культуру чи ґрунт. Це система, яка може забезпечити недорогу боротьбу з бур’янами та допомагає природі відновити біорізноманіття, — сказав головний виконавчий директор компанії-виробника Ендрю Діпроз. — Електрика кип’ятить бур'яни від кореня догори. Це перевага перед іншими альтернативними методами, які зрізають або спалюють бур’ян над поверхнею ґрунту, залишаючи коріння»

Компанія також розглянула питання шкоди, якої завдає культурам Rootwave, порівняно до хімічного контролю бур’янів. Відмічено, що у всіх випробуваннях Volta на цукровому буряку та кукурудзі не було ефектів фітотоксичності, пов’язаних чи з нормою, чи зі швидкістю просування. Вплив на нецільові організми не виявили.

Йорікширська компанія планує випустити комерційну версію Volta у Великобританії та Європі у найближчі роки.

Читайте також:

Великобританія планує скасувати податок на цукор