Новини світу цукор, виробництво, врожайність, переробка, цукрова тростина, Таїланд
У Таїланді виробництво цукрової тростини збільшиться на 38%

 

https://www.saveur.com/

У 2021/2022 МР в Таїланді очікується, що виробництво цукрової тростини збільшиться до 92 млн т проти 66,6 млн т у попередньому сезоні, оскільки опади збільшили врожайність, повідомляє Федерація галузей промисловості Таїланду (FTI).

Про це повідомляє Bangkok Post.

Із цього обсягу можна отримати до 10-10,5 млн т цукру.

«З однієї тонни цукрової тростини можна отримати близько 110 кг цукру. Це також свідчить про хорошу якість тростини», — повідомивЧалуш Чінтхамміт, голова Клубу цукрової галузі FTI.

Уряд закликає фермерів збирати цукрову тростину без спалювання, яке займає менше часу та полегшує збирання, але викликає забруднення повітря ультрадрібним пилом PM2,5.

У 2021/2022 МР до 72,7% припадає на свіжу цукрову тростину, а решту складають спалені стебла.

Із грудня минулого року цукрову тростину від аграріїв почали отримувати 57 цукрових заводів, які планують завершити виробництво протягом цього місяця.

За даними клубу, більшість цукрової тростини купила Korach Industry, за нею йдуть Thai Roong Ruang Industry, United Farmer and Industry, Mitrphol і Kaset Thai International Sugar Corporation.

У 2022/2023 МР очікується, що виробництво цукрової тростини зросте до 110 млн т, оскільки цього року сезон опадів почався раніше, повідомляє клуб.

Однак проблеми, включаючи підвищення вартості робочої сили, цін на нафту та добрива в результаті російсько-української війни створять серйозні перешкоди для фермерів.

2022/2023 МР може бути важким часом для місцевих фермерів, які вирощують цукрову тростину, тому що війна, здається, навряд чи закінчиться найближчим часом, чинячи тиск на ціни на добрива та деякі хімічні продукти, сказав Наратіп Анантасук, голова Національної федерації виробників цукрової тростини та керівник Офісу асоціації виробників цукрової тростини.

«Ми все ще очікуємо, що в 2022/2023 МР виробництво цукрової тростини досягне 100 млн т», – сказав він.

Читайте також:

Скорочення виробництва цукру в Бразилії призведе до збільшення світового дефіциту —Louis Dreyfus