Новини світу цукор, імпорт, виробництво, цукрова тростина, попит, виробники, заводи, Непал
У Непалі виробництво цукрової тростини скорочується 5-ий сезон поспіль

 

www.maritimefirstnewspaper.com/

Міністерство сільськогосподарського розвитку (MoAD) Непалу прогнозує подальше скорочення виробництва цукрової тростини в поточному році.

Про це повідомляє The Himalayan.

Представники Міністерства заявили, що виробництво цієї культури, безумовно, буде нижчим за 2,6 млн т, вироблених у минулому році.

У Непалі виробництво цукрової тростини продовжує знижується з 2013/2014 МР, оскільки все більше фермерів переходять до виробництва інших сільськогосподарських культур після повторного "цінового конфлікту" з місцевими цукровими заводами через затримку розрахування з виробниками за тростину.

Статистика MoAD показує, що в 2013/2014 МР виробництво цукрової тростини становило 3,3 млн т.  У 2014/2015 МР виробництво скоротилося до трьох мільйонів тонн і до 2,9 млн т — в 2015/2016 МР. Так само в 2016/2017 МР виробництво тростини знизилося до 2,6 млн т.

За останні кілька років у Непалі, разом із падінням виробництва цукрової тростини, посівні площі також різко скоротилися. У 2013/2014 МР цукрову тростину вирощували на 76 тис. га. Проте, у поточному фінансовому році посівна площа скоротились до 67 тис. га.

Капіл Муні Маіналі, президент Асоціації виробників цукрової тростини Непалу (NSPF), заявив, що фермери змушені перейти на інші культури, оскільки вони ніколи не зможуть отримати розумну ціну за свою продукцію.

«Цукрові заводи не тільки намагаються зафіксувати низькі ціни на цукрову тростину, але й не хочуть вчасно розраховуватися з фермерами», — зазначив він, додавши, що уряд теж не зміг забезпечити оптимальні умови для фермерів.

Існує ймовірність того, що в найближчі роки в Непалі виробництво цукрової тростини скоротиться ще більше, якщо уряд не зможе реалізувати ефективні заходи для заохочення виробників тростини.

Тим самим, скорочення виробництва цукрової тростини в Непалі, безумовно, призведе до зменшення обсягів виробництва цукру та збільшення його імпорту.

За оцінками, в Непалі попит на цукор становить близько 350 тис. т на рік, тоді як загальне виробництво цукру становить 250 тис. т. Щороку Непал імпортує майже 100 тис. т цукру з Індії.

Читайте також:

Ефіопія оголошує тендер на купівлю 100 тис. т білого цукру

Іран нарощує споживання добрив