Новини світу врожайність, Франція, цукрові буряки, Tereos, попелиця, вірусна жовтуха
У Франції врожайність цукрових буряків зменшиться на 12% — Tereos

 

https://www.denverpost.com

Французька цукрова група Tereos очікує, що в цьому році середня врожайність цукрових буряків впаде приблизно на 12%, у порівнянні з минулим роком, через хвороби, які вразили деякі регіони вирощування.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає Reuters.

Вірусна жовтуха, що переноситься попелицею, яка поширилася через теплу погоду, завдала серйозної шкоди деяким господарствам.

Щоб допомогти сектору, вже ослабленому низькими цінами в останні роки, уряд запропонував дозволити виробникам цукрових буряків використовувати пестициди, які в даний час заборонено через ризики для бджіл (мова йде про неонікотиноїди).

У Tereos (другий за обсягом у світі виробник цукру), заявили, що в цьому році в зонах, уражених вірусною жовтухою, падіння врожайності може перевищити 30%.

Група почала збирання цукрових буряків 11 вересня, але відстрочила початок сезону в регіонах, уражених хворобою. Останній запуск запланований на 2 жовтня, йдеться в заяві компанії.

Очікується, що урожай цукрових буряків у Tereos зменшиться на 9%, у порівнянні з 2019 роком, при цьому збільшення посівних площ на 3,5% частково компенсує очікуване скорочення врожайності.

У першому прогнозі загального виробництва цукрових буряків у Франції Міністерство сільського господарства очікувало зниження виробництва на 15% — до 32,2 млн т, при цьому врожайність та площа, за оцінками, знизяться на національному рівні.

Читайте також:

В ЄС врожайність цукрових буряків виявилась гіршою, ніж очікували місяцем раніше