Новини світу цукор, виробництво, етанол, продажі, Центрально Південна Бразилія
У Бразилії подвоїлося виробництво цукру

 

www.lowcarbrezepte.org/

За першу половину травня в Центрально-Південній Бразилії було вироблено 2,5 млн т цукру, що на 55% більше, ніж роком раніше, оскільки заводи продовжують віддавати перевагу цукру, а не етанолу. 

Про це повідомляє Reuters.

За даними галузевої групи Unica, заводи виділили 47,2% тростини на виробництво цукру, проти 36% роком раніше. Але продажі водного етанолу зменшилися не так сильно, як у квітні. Вони були на 24% нижчими минулорічних рівнів, порівняно з на 50% нижчими обсягами в перші тижні карантину.

Технічний директор Unica Антоніо де Падуа Родрігес заявив, що етанол залишається конкурентоспроможним на ринку, що дозволило біопаливу отримати частку від бензину на АЗС. 

У деяких штатах, таких як Мату-Гросу, ціна на етанол становить близько 60% від ціни на бензин, наголосив він. 

Здається, продажі палива в Бразилії в цілому відновляються, вважає нафтовий гігант Petrobras, додаючи, що цей факт призвів до збільшення обсягів переробки нафти. 

Джерело повідомило, що переробні підприємства Petrobras працювали на 73% потужності в неділю — в середньому на рівні, подібному до того, що спостерігався роком раніше. 

Unica також зазначила, що в цьому сезоні продажі цукру на внутрішньому ринку збільшилися на 4%, порівняно з попереднім роком, незважаючи на "домашні" замовлення в деяких найбільших споживчих районах. 

Читайте також:

Китай не буде відновлювати додаткові імпортні тарифи на цукор

В ЄС розробили програму двократного скорочення обсягів використання пестицидів