Новини світу імпорт, виробництво, експорт, ціни, ЄС, меляса
У 2019 році світовий експорт меляси скоротиться через зміцнення цін — F.O. Licht

 

У 2018/2019 і 2019/2020 МР прогнозується скорочення світового виробництва меляси.

Про це повідомляє F.O. Licht.

Це поклало кінець падіння цін на більшості ринків. У середині 2018 року ціни впали приблизно до 125 євро/т, але в даний час відновилися до рівня трохи нижче 150 євро/т в північно-західній Європі.

При скороченні виробництва в ЄС імпорт був вищим, що також було пов'язано з дуже конкурентоспроможними цінами на світовому ринку, особливо з тими, що пропонувалися російськими постачальниками.

У  минулому році Росія поставила рекордний обсяг дешевої бурякової меляси в країни ЄС. Щоб повторити аналогічну картину в 2019 році, ціни повинні бути вищими, ніж у середньому за 2018 рік, оскільки Росія працює над створенням альтернативних застосувань меляси. Однак це може знизити попит, тому що покупці залишаються надзвичайно чутливими до цін.

Світовий імпорт меляси (включаючи внутрішню торгівлю в ЄС) може впасти з 6,6 млн т, досягнутих у 2018 році.

У минулому році Європа продовжувала залишатися найважливішим пунктом призначення для меляси.

У 2018 році найбільшим джерелом меляси для ЄС була Росія, обсяг якої склав близько 365 тис. т, в порівнянні з 288 тис. т у попередньому році. Це сильне зростання було викликано не поліпшенням поставок цукру і патоки в країні, а постійним недоліком альтернативних ринків всередині країни. Аналогічна ситуація може зберегтися в 2019 році, оскільки додатковий внутрішній попит може утворитися лише в 2020 році. Найбільшими ринками збуту в ЄС є Іспанія, Бельгія і Данія.

Читайте також:

ЕС ввів імпортні мита на добрива з Росії та США

В Альберті виробники цукрових буряків просять продовжити дозвіл для використання неонікотиноїдів