Новини світу цукровий завод, інвестор, Tereos, борг, продаж, Румунія
Tereos продає румунський цукровий бізнес місцевим інвесторам

 

https://vezha.net.ua/

Французький виробник цукру Tereos заявив у середу, що два інвестори візьмуть на себе контроль над збитковим цукровим бізнесом кооперативу в Румунії, який він планував закрити більше ніж на рік у рамках ширшої стратегії зменшення боргу.

Про це повідомляє Nasdaq.

Покупцями є Міхаела Неагу та Михайло-Даніель Матаче, інвестори в агропродовольчому секторі, йдеться в заяві.

За словами Неагу, вони не планують скорочувати робочі місця та почнуть переговори з фермерами найближчими днями, оскільки цукровий буряк має бути законтрактований восени 2023 року.

Згідно з повідомленнями місцевих ЗМІ, компанія Best Achizitii, заснована Неагу, минулого року придбала іншу румунську цукрову фабрику Bod Sugar.

Tereos, другий у світі виробник цукру, відмовляється від міжнародних активів, у тому числі від виробництва крохмалю в Китаї, щоб зменшити борг групи та підвищити прибутковість.

У жовтні минулого року компанія заявила, що досягла угоди з групою румунських фермерів про продаж свого заводу в Лудусі, одного з останніх заводів із переробки цукру в країні.

«Фермери не знайшли ні фінансування, ні підтримки з боку уряду, тому ми відновили наші плани щодо закриття заводу, коли два інвестори виступили з пропозицією», — сказав представник Tereos.

Прес-секретар відмовився надати фінансові подробиці продажу.

Очікується, що операція буде завершена наступного тижня.

Читайте також:

У Молдові виробництво цукрових буряків вдвічі зменшилося