Новини світу цукор, експорт, Таїланд, ICUMSA
Таїланд зменшив мінімальний рівень ICUMSA для збільшення експорту цукру

 

www.jytradingco.com/

Таїланд зменшив мінімальний рівень ICUMSA для виробленого цукру, оскільки представники торгівлі заявляють, що такий політичний крок поліпшить експортну конкурентоспроможність країни в довгостроковій перспективі.

Про це повідомляє S&P Global Platts.

Мінімальний рівень ICUMSA для тайського цукру HiPol зменшився з мінімальних 1000 до 600 ICUMSA, згідно з доповіддю, виданою Тайським управлінням з питань тростини та цукру.

Згідно з повідомленням, рівень ICUMSA білого цукру 3 категорії також зменшиться до 400-600 з 400-1000 ICUMSA.

Міжнародна комісія з уніфікованих методів аналізу цукру (ICUMSA) — це міжнародний стандарт, який використовується для вимірювання чистоти та якості цукру на основі його забарвлення. 

Шкала класифікації вимірює пожовтіння цукру, при цьому нижчий показник ICUMSA відображає нижчий рівень кольоровості та пігментації.

«Я вважаю, що цей крок дозволить тайським заводам виробляти цукор більш високої якості, щоб конкурувати з іншими виробниками, особливо з Індонезією. Я думаю, тайці намагаються наздогнати індійську якість, тому конкуренція висока», — повідомив цукровий трейдер із Гонконгу.

Нагадаємо, що на початку 2020 року уряд Індонезії знизив мінімальний рівень ICUMSA для імпорту цукру-сирцю з 1200 до 600.

Традиційно, Індонезія була основним імпортером тайського цукру-сирцю — майже 70% потреби в країні. Однак зміна політики сприяла підвищенню якості цукру-сирцю різного походження, включаючи цукор із Бразилії та Індії.

Як правило, бразильський та індійський цукор-сирець мають рівень ICUMSA від 600 до 1200.

Хоча в офіційному звіті OCSB зазначено, що експортна політика негайно набуде чинності, ринкові джерела заявили, що "тайські виробники цукру нічого не можуть зробити цього року", оскільки більшість цукру вже вироблено. Трейдери вважають, що політика вплине лише на експорт цукру наступного сезону.

У Таїланді очікується покращення виробництва цукрової тростини у маркетинговому сезоні 2021/2022 МР після двох поспіль посушливих років, що суттєво вплинуло на виробництво та експорт цукру.

У даний час промислові джерела оцінюють виробництво тростини врожаю 2021/2022 МР вд 80 до 95 млн т, порівняно з  66 млн т поточного сезону. 

«Я думаю, що тайські заводи повинні забезпечити кращу якість цукру, щоб конкурувати з іншими виробниками», — повідомив тайський цукровий трейдер.

Читайте також:

Cargill виходить з глобальної торгівлі цукром

U.S. Sugar викупить Imperial Sugar у Louis Dreyfus