Новини світу цукор, ціни, світовий ринок, споживання, Suedzucker
Світовий ринок цукру має потенціал для нормалізації — Suedzucker

 

www.dawn.com/

Генеральний директор Suedzucker, найбільшого в Європі виробника цукру, заявив, що умови торгівлі залишаються жорсткими, але він бачить потенціал для відновлення світових цін на цукор. 

Про це повідомляє Reuters.

«У цукровому сегменті зараз ми працюємо в складному середовищі перевищення виробничих потужностей та з надзвичайно низькими цінами, з якими практично будь-який виробник цукру не може вигідно працювати, — заявив генеральний директор Вольфганг Хіер на щорічній зустрічі акціонерів компанії Suedzucker, — Ми переконані, що після перехідного етапу ситуація нормалізується, а ринок та цінова структура знову вирівняються».

Як очікують аналітики, необхідною передумовою для цього буде те,  що надлишкові потужності у виробництві цукру в поточному та наступному сезонах почнуть зменшуватися. Це стане можливим завдяки очікуваному 2%-му збільшенню світового споживання цукру шляхом закриття виробничих потужностей або поєднання цих двох тенденцій, стверджує він. 

Після скасування регулювання ринку цукру в ЄС ціни на цукор знизилися більш ніж на 12%.

«Ми не можемо просто сидіти й чекати поліпшення на цукровому ринку, — говорить Хіер, — У такій ситуації ми, безумовно, повинні терміново оптимізувати структуру своїх витрат, щоб створити відносну конкурентну перевагу для нас. Крім того, для реалізації цього плану потрібно буде переглянути та переоцінити всі мислимі варіанти адаптації нашої попередньої стратегії в цукровому сегменті».

Компанія Suedzucker продовжує розширювати ринки за межами Європи, останній рік демонструє збільшення продажів в Азії більш ніж на 60% і 30%-ве зростання продаж в Америці.

Читайте також:

Suedzucker майже вдвічі зменшив операційний прибуток

Китай розширює список країн, які підпадають під тарифи на імпорт цукру

Іспанська AB Sugar скоротила виручку від продаж цукру майже на 20%

Бразилія має намір подати скаргу в СОТ на китайські "цукрові" мита