Новини світу цукор, відходи, Європа, Швейцарія, викиди CO2, Schweizer Zucker AG, деревна електростанція, зелений курс
Швейцарія почала виробляти найбільш екологічно чистий цукор в Європі

 

https://www.openforest.org.ua/

17 вересня у Швейцарії відкрилася нова дров'яна електростанція, за допомогою якої на цукровому заводі компанії Schweizer Zucker AG буде щорічно скорочено понад 16 тис. т викидів CO2.

Про це повідомляє ІАС «Аграрії разом».

Щорічно Швейцарія експортує близько 450 тис. т деревних відходів. У майбутньому дров'яна станція при цукровому заводі в Аарбурзі зможе термічно утилізувати 70 тис. т з них і перетворити в енергію.

Ця енергія буде використовуватися у вигляді технологічної пари, гарячої води та електроенергії для обробки цукрових буряків.

«Таким чином, ми буде виробляти найбільш екологічно чистий цукор в Європі, щорічно скорочуючи викиди вуглекислого газу COбільше ніж на 16 тис. т», — повідомив Андреас Бланк, голова ради директорів Schweizer Zucker AG на відкритті. Потенціал дров'яної станції не обмежується буряком, в планах опалювати і житлові будинки.

Ця деревна електростанція на сьогодні єдина в Швейцарії, яка може утилізувати сильно забруднену деревину, таку як залізничні шпали. Однак, поки що приймання такого роду палива розглядається теоретично. Незадовго до введення в експлуатацію Федеральне управління енергетики заявило, що для сильно забруднених деревних відходів існує тільки половина пільгового тарифу, що покриває витрати. Тобто, виробництво електроенергії в даному випадку нерентабельне.

В цілому, Швейцарія твердо йде "зеленим курсом" ЄС, а також має намір виконати повне імпортозаміщення по цукру.

Читайте також:

Біопаливо з цукрових буряків або як British Sugar заробляє на циклічній економіці

У Північній Осетії почали виробляти екологічно чисту добавку до бензину