Новини світу цукор, імпорт, мито, Південна Африка
Південна Африка підвищила імпортне мито на цукор

 

https://ubr.ua

Південна Африка збільшила імпортне мито на цукор з 566 до 680 дол./т, щоб захистити галузь від різкого збільшення імпорту.

Про це заявив Роб Девіс міністр торгівлі і промисловості ПАР, повідомляє Reuters.

Південноафриканська асоціація виробників цукру подала в лютому заявку на підвищення тарифу до 856 дол./т, але Комісія з міжнародної торгівлі Південної Африки (ITAC), яка проводить розслідування митних тарифів і пропонує торгові засоби правового захисту, встановила менше мито на імпорт.

«Не дивлячись на те, що встановлений рівень не відповідає необхідному для галузі, 680 дол./т забезпечить негайну допомогу, необхідну галузі, і достатній захист торгівлі від сплеску імпорту», ​​— йдеться в заяві міністра.

Він стверджує, що при прийнятті свого рішення ITAC розглянула внутрішні витрати виробництва з ключовими витратами на добрива, хімікати, електроенергію, транспорт і робочу силу.

Цукрова галузь приносить близько 14 млрд рандів у валовий внутрішній продукт Південної Африки і наймає 85 тис. чоловік безпосередньо, а ще 350 тис. — побічно в основних цукрових регіонах провінції Квазулу-Наталь і Мпумаланга. У травні великий місцевий виробник Tongaat Hulett заявив, що має намір розширити свою діяльність в Африці в рамках стратегії нарощування потенціалу в центральних і південних регіонах континенту. Підприємство частково звинуватило імпорт цукру в падінні прибутку.

Читайте також:

В ЄС врожайність цукрових буряків може суттєво скоротитися через аномальну спеку