Новини світу цукор, виробництво, збирання, переробка, цукрові буряки, Nordzucker
Nordzucker завершив збирання та переробку цукрових буряків

 

https://zemliak.com/

Друга за величиною в Європі цукрова група Nordzucker завершила збирання та переробку цукрових буряків зі збитками через складні погодні умови в кількох регіонах.

Про це повідомляє Market Screener.

Обмеження енергопостачання також створило особливі проблеми в 2022 році, заявив менеджер Олександр Годов у понеділок у штаб-квартирі компанії в Брауншвейгу. Компанія не надала конкретних оцінок щодо подальшої динаміки цін на цукор. Однак генеральний директор Ларс Горіссен підкреслив: «Ми робимо все можливе, щоб продовжувати наш спільний шлях із нашими виробниками та клієнтами в стабільний спосіб у ці часи, позначені високою інфляцією».

Урожайність цукрових буряків останнім часом часто була нижчою за середні показники за попередні п'ять років — однією з головних причин цього була надзвичайна спека та посуха. Однак у деяких країнах свою роль зіграли сильні опади та холод.

Цукрова кампанія зазвичай закінчується на початку року. На великому заводі Uelzen у Нижній Саксонії останній буряк не встигли переробити до попередніх вихідних. За його словами, ця затримка була пов’язана з мінусовою температурою в грудні та подальшим розморожуванням посівів. Тому невелику кількість цукрових буряків, які постраждали від впливу низьких температур, використовували, серед іншого, на біогазових установках.

У вересні галузь вже прогнозувала досить мізерний урожай. Незважаючи на те, що на початку осені в Нижній Саксонії, на батьківщині Nordzucker, після чергового досить сухого літа були зареєстровані опади, галузь вже передбачила досить низький урожай. У Північній Німеччині асоціація виробників цукрових буряків повідомила, що у важливу фазу росту рослин в липні та серпні було занадто сухо.

Аномальна погода також вплинула на врожай цукрової тростини в Австралії. У липні там були перебої через сильні опади. Проте врожайність у галузі виробництва тростинного цукру була непоганою. Проте втрати «не були компенсовані вищим вмістом цукру, тому загальний результат кампанії виявився нижчим за середній, повідомили в Nordzucker.

Читайте також:

Світовий дефіцит цукру 2023/2024 складе 1 млн т — Green Pool