Новини світу цукор, ціни, США, злиття, Imperial Sugar, US Sugar Corp
Міністерство юстиції США хоче завадити злиттю компаній-виробників цукру

 

https://www.unn.com.ua/

Міністерство юстиції США подало антимонопольний позов, спрямований на те, щоб перешкодити US Sugar Corp купити конкуруючу компанію Imperial Sugar Co, угода, за даними уряду, може підняти ціни на цукор для домашніх господарств, а також виробників продуктів харчування та напоїв.

Про це передає Reuters.

Угода, якщо вона відбудеться, означатиме, що U.S. Sugar, власник та член кооперативу з трьома іншими компаніями, та ще одна компанія матимуть близько 75%-у частку продажів рафінованого цукру на південному сході США, йдеться у повідомленні департаменту.

У 27-сторінковій скарзі уряду йдеться про те, що дві компанії часто змагаються одна з одною, щоб виграти контракти з клієнтами.

Проте компанія U.S. Sugar заявила, що угода захистить робочі місця у США.

«Ми не згодні з рішенням Міністерства юстиції та маємо намір оскаржити це питання. Ця угода покращить логістику ланцюжка поставок і не призведе до підвищення цін або будь-якої шкоди для клієнтів та споживачів. Ми з нетерпінням чекаємо на можливість представити справу в суді», — йдеться в заяві компанії.

У березні компанія U.S. Sugar оголосила, що придбає Imperial Sugar у сировинного трейдера Louis Dreyfus Co. Вартість угоди становить близько 315 млн дол., повідомило міністерство юстиції.

Imperial Sugar управляє цукровим заводом у Порт-Вентворті в Савані, Джорджія, і заводом із перевалки та переробки цукру в Ладлоу, Кентуккі. Компанію купив Louis Dreyfus у 2012 році за 78 млн дол.

Читайте також:

Світовий дефіцит цукру 2021/2022 складе 2,55 млн т — ISO

Плани Індії щодо змішування 20% етанолу з бензином скоротять субсидії на експорт цукру