Новини світу споживання, Китай, цукровмісні напої, ожиріння, вміст цукру, цукровий податок
Китаю запропонували ввести "цукровий" податок

 

http://www.abc.net.au

Вчені пропонують уряду Китаю ввести «податок на цукор» з метою боротьби з дитячим ожирінням. Йдеться про акциз на напої з підвищеним вмістом цукру. Ввести його в КНР закликали фахівці з Пекінського університету та Дитячого фонду ООН.

Про це передає «ЕКД!».

За їх даними, в період з 1998 по 2008 рік у Китаї в два рази підскочило споживання дітьми газованих напоїв із підвищеним вмістом цукру. До 2008 року в містах КНР кожна дитина щодня споживала по півлітра солодкої «шипучки». Це стало однією з основних причин зростання дитячого ожиріння в КНР, яка за цими показниками вийшла на перше місце в світі.

З 1985 по 2015 рік число хворих на ожиріння дітей і підлітків в китайських містах зросло в 25 разів, в селах — в 45 разів. Зараз від ожиріння страждає 16,4% молодих жителів КНР. За прогнозом Пекінського університету, до 2030 року цей показник здатний підскочити до 28%. Зниження споживання солодких напоїв дозволить частково вирішити проблему, впевнені дієтологи.

Нагадаємо, що акцизи на солодкі газовані напої вже ввели Мексика (в 2014-му) і Великобританія (в 2018-му). У 2015 році ввести такий збір запропонували законодавці в Росії, ця ініціатива досі розглядається. Разом із тим, окремі країни вже скасували цей акциз у зв'язку з тим, що він вдарив по населенню з низькими доходами, яке виявилося основним споживачем напоїв із високим вмістом цукру.

Читайте також:

У Центрально-Південній Бразилії виробництво цукрової тростини зменшиться через посуху

Азербайджан зменшив експорт цукру на 42%

Таїланд виділив додаткові 300 тис. т цукру-сирцю для виробництва етанолу