Новини світу Франція, цукрові буряки, пестициди, заборона, неонікотиноїди, попелиці, вірусна жовтуха
Франція планує послабити заборону на пестициди для цукрових буряків

 

https://yablukom.ua

Уряд Франції пропонує скасувати заборону на певні пестициди для захисту посівів цукрових буряків, які в цьому році постраждали від комах, повідомило в четвер Міністерство сільського господарства.

Про це повідомляє Reuters.

Уряд планує підтримати законодавчу поправку в парламенті в кінці цього року, щоб звільнити цукровий буряк на термін до трьох років від загальної заборони на неонікотиноїди, йдеться в заяві Міністерства за підсумками зустрічі з представниками цукрової промисловості.

Виробники цукрових буряків звинувачують заборону на неонікотиноїди в нашесті комах, які можуть знизити врожайність цього року.

«Французькі виробники цукрових буряків стикаються з безпрецедентною кризою: вірусна жовтуха, що передається попелицями, набула широкого поширення у всіх регіонах Франції і в значній мірі вплине на виробництво цукрових буряків», — прокоментували в Міністерстві.

На додаток до запропонованого повторного допуску неонікотіноідних пестицидів для цукрових буряків напередодні весняної посівної в наступному році, Міністерство заявило, що для підтримки досліджень альтернатив неонікотиноїдів буде виділено 5 млн євро.

Фермери кажуть, що заборона цих пестицидів для цукрових буряків не має відношення до зусиль щодо захисту бджіл, оскільки їх урожай не цвіте. Вони також звинувачують французьку владу в застосуванні повної заборони на неонікотиноїди, в той час як правила Європейського Союзу допускають виключення.

У Міністерстві заявили, що виключення для цукрових буряків буде застосовуватися тільки для попередньо обробленого насіння, а польове обприскування неонікотиноїдами залишиться під забороною.

Міністерство сільського господарства додало, що при втратах врожаю в цьому році, які, за словами фермерів, можуть досягти 50% в гіршому випадку, буде пропонувати фермерам компенсацію.

Читайте також:

У Франції виробництво цукрових буряків опинилося під загрозою через заборону неонікотиноїдів