Новини світу цукор, Великобританія, ЄС, Франція, цукрові буряки, Німеччина, посуха, попелиця, неонікотиноїди, вірусна жовтуха
Екстрені дозволи на неонікотиноїди стануть звичною справою для ЄС — Pfeifer&Langen

 

https://agroportal.ua

В Європейському Союзі і Великобританії очікується, що виробництво цукру, включаючи ізоглюкозу (глюкозно-фруктозний сироп), складе всього 16,3 млн т, що майже на 10% нижче, ніж у попередньому році.

Про це пише Норберт Леманн в своїй статті на порталі Agrarheute.com.

Якщо виключити британське виробництво, в 2020/2021 МР в ЄС буде вироблено тільки 15,4 млн т білого цукру, що майже на 15% менше, ніж у попередньому році. Статистика заснована на даних Європейської комісії і розрахунках виробника цукру Pfeifer&Langen.

Доктор Герман Йозеф Шмітц, глава відділу сільського господарства Pfeifer&Langen, очікує, що розрив до нового сезону, ймовірно, буде заповнений за рахунок імпорту.

Шмітц пояснює низький європейський урожай декількома причинами: через низькі цін на цукор фермери скоротили вирощування буряків в ЄС на 2,3% в 2020 році. Виробники у Франції і Німеччині вирощували менше цукрових буряків, що також пов'язано з закриттям п'яти заводів.

У Польщі, де вирощування цукрових буряків підтримується субсидіями, за оцінками Pfeifer&Langen, площі збільшилися на 10 тис. га, але на загальну картину це не дуже вплинуло.

Справа в тому, що у Франції, найбільшій країні-виробнику, урожай цукрових буряків виявився просто катастрофічним. Сильне зараження вірусом жовтухи буряків через розмноження попелиці і посуха призвели до найгіршого врожаю за останні 20 років. Шмітц оцінив спад приблизно в 25%. 

У Польщі на урожай вплинула погода плюс проблеми з церкоспорозом. У Німеччині буряки сильно постраждали від вірусної жовтухи і посухи навесні та влітку. 

Екстрені дозволи на неонікотиноїди стануть звичною справою в ЄС в майбутньому.

Pfeifer & Langen очікує стабільного врожаю цукрових буряків в Європі в 2021 році.

Аналітики компанії позитивно оцінюють перспективи культури, а сам Шмітц «вітав» той факт, що в Німеччині для протруювання насіння неонікотиноїдами були видані регіональні дозволи для надзвичайних ситуацій.

Шмітц переконаний, що в 2022 році також будуть потрібні екстрені дозволи, так як надія на появу стійких сортів цукрових буряків з хорошою врожайністю в найближчі 3-5 років мізерно мала.

Читайте також:

«Грінпіс» закликає накласти повну заборону на використання пестицидів