Новини світу експорт, ціни, Єгипет, бурякова меляса, постачальники, тростинна патока
Єгипет може стати основним світовим постачальником бурякової меляси

 

thrivecoach12.com/

Єгипет стає найважливішим світовим постачальником бурякової меляси з об'ємом до 300 тис. т.

Про це повідомляє UM Group.

Заборона на експорт тростиннної патоки з індійського штату Махраштра, прийнята 27 грудня 2019 року, діє до вересня 2020 року. Це застало зненацька промисловість. Прямим ефектом заборони стало потенційне видалення з міжнародного ринку до 350 тис. т тростинної патоки. Це близько 10% від загальносвітової кількості тростинної патоки, що продається за допомогою морських поставок. У грудневому звіті компанії United Molasses (UM) говорилося про те, що з введенням заборони експорт з Індії впаде на 50%, у порівнянні з 2019 роком.

(UM) очікувала, що урожай тростини в Таїланді буде меншим, ніж у 2019 році, тим більше, що 2019 рік був майже рекордним зі 130 млн т зібраної тростини. У результаті урожай виявився набагато нижчим за прогноз — менше 85 млн т, а наслідки посухи сильніші, ніж очікувалося. Це призведе до скорочення виробництва меляси до 4 млн т та обмеження експорту на світовий ринок на 400 тис. т разом із забороною на експорт штату Махараштра близько 750 тис. т меляси були видалені з світового торговельного балансу.

Європейські посіви трохи знизилися, в порівнянні з минулим роком, а в Росії збільшилося виробництво.

Урожай буряка в США виявився таким низьким, як і очікувалося, і ми спостерігаємо збільшення імпорту бурякової меляси в Північну Америку. Польща була основним джерелом бурякової меляси для Північної Америки, однак, з огляду на невтішний урожай в Польщі, подальший експорт може бути обмежений.

Основна увага буде зосереджена на Єгипті, де з середини березня до жовтня буде доступно до 300 тис. т бурякової меляси. Перші тендери відбулися, і ціни приблизно на 30 дол./т вищі, ніж у 2019 році. Це пов'язано з більшою ціною на тростинну патоку, що є реакцією на скорочення врожаю і запасів меляси в ЄС.

Однією з областей для ретельного моніторингу буде можливе збільшення заміщення тростинної меляси на європейських ринках кормів буряковою патокою, де потенційне скорочення пропозиції і зростання цін на тростинну патоку стимулюють зростання споживання бурякової меляси в кормовому секторі. Це продовження існуючої тенденції в континентальній Європі, де такі країни, як Бельгія, Нідерланди і Німеччина за останнє десятиліття перейшли на використання в кормах головним чином бурякової меляси за рахунок скорочення тростинної меляси.

Іншим важливим фактором є потенційний вплив коронавірусу на азіатські економіки. Економічний ефект може відчуватися у всій Південно-Східній Азії, оскільки зачіпаються ланцюжки поставок і сповільнюється економічна активність. Це може в кінцевому підсумку вплинути на попит на патоку в регіоні з боку і кормового, і етанольного секторів.

Ціни ФОБ на тростинну мелясу в Південно-Східної Азії зросли майже на 40% з початку року і досягли 200 дол./т в Таїланді.

Читайте також:

Падіння цін на паливо і слабкий реал зменшують привабливість біопалива в Бразилії