Новини світу цукор, імпорт, резервні запаси, Філіппіни
Цукрова галузь Філіппін просить уряд зменшити обсяг запланованого імпорту цукру

 

https://harchi.info/

Представники цукрової галузі Філіппін хочуть, щоб Управління з регулювання цукру (SRA) скоротило обсяг запланованого імпорту цукру до 350 тис. т з 450 тис. т.

Про це повідомляє philstar.com.

У листі до SRA Національна федерація виробників цукрової тростини (NFSP) і Федерація виробників цукрової тростини Panay (PANAYFED) також запропонували, щоб імпорт здійснювався двома траншами та після переробного сезону.

Групи заявили, що обсяг імпорту в 350 тис. т, за прогнозами, покриє резервний запас на два місяці, як обіцяв президент Маркос.

Цей обсяг повинен надійти після завершення поточного сезону, але до початку наступного сезону, щоб мінімізувати його вплив на вихідні ціни, коли звичайний переробка почнеться у вересні.

Вони також закликали SRA запрограмувати імпорт двома траншами по 175 тис. т для кожної партії, які мають надійти в липні та серпні, коли майже всі цукрові заводи вже зупиняться.

«SRA має вказати, який обсяг імпорту буде складатися з рафінованого цукру та цукру-сирцю, виходячи з оцінки ринкових вимог, і яка частина піде на внутрішній ринок, а яка буде призначена для промислових споживачів, із гарантіями, що цукор йде на цільові ринки», – заявили NFSP і PANAYFED.

Але SRA заявила, що дотримується свого плану імпорту 450 тис. т цукру, назвавши це найкращим компромісним показником. Але вона запевнила гравців галузі, що будь-який цукор, який надходиме, буде позначатися як запаси.

Позиція NFSP і PANAYFED була визначена у співпраці з Конфедерацією асоціацій виробників цукру (CONFED), яка минулої п’ятниці закликала SRA ухвалити більш консервативний обсяг імпорту.

CONFED, NFSP і PANAYFED нещодавно організували коаліцію виробників цукру під назвою Рада Цукру, де виробники цукру та інші зацікавлені сторони можуть обговорювати актуальні проблеми та давати рекомендації політикам.

«Є сектори з боку фермерів, які кажуть, що ми повинні трохи зменшити обсяг. Деякі кажуть, що це правильний обсяг. Наразі ми переглядаємо всі прогнози. Але на даний момент 450 тис. т, здається, є правильним компромісом», – заявив представник членів правління SRA Пабло Луїс Азкона на публічних слуханнях.

Однак він уточнив, що пропозиція, подана до DA та президенту Маркосу, стосується виключно рафінованого цукру.

«Від деяких переробників надходять запити на доставку цукру-сирцю, щоб розпочати роботу переробних заводів у вересні чи жовтні. Але наразі те, що ми вивчаємо, ще уточнюється», — сказав Азкона.

«Головна ідея уряду для цієї програми імпорту полягає в тому, щоб мати фізичний цукор, доступний на Філіппінах. Що робитиме SRA, так це контролювати невикористані запаси місцевого цукру. І як тільки ми очікуємо, що місцевого цукру більше не буде, ми почнемо повільно реалізовувати 450 тис. т. Це буде чисто резервний запас», – сказав Азкона.

Він також уточнив, що частина імпортного цукру може бути використано для стабілізації роздрібної ціни на товар.

«Роздрібні ціни на цукор зросли, тому що всі спекулювали дефіцитом. Спекуляції підвищують ціни. У разі потреби, якщо так вважають економічні радники адміністрації, можливо, нам доведеться випустити невелику частину. Але наказ президента полягає в тому, щоб гарантувати, що ціни на ринках не впадуть різко», — сказав Азкона. 

Читайте також:

У Бразилії завершується виробництво цукру